www.car.cz
 

Jan Kopecký připraven před sněhovou Švédskou rally 2006
     28.1.2006 20:52 - tisková zpráva


Czech rally team Škoda-Kopecký před Švédskou rally

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek odstartuje i ve druhé soutěži Mistrovství světa v rally 2006. Před odjezdem do dějiště Švédské rally čekal Czech rally team Škoda-Kopecký test v Moravském Karlově u Červené Vody.

Během testu se pilot Jan Kopecký snažil najít vyhovující nastavení podvozku vozu Škoda Fabia WRC pro zimní soutěž. Pilot Czech rally teamu Škoda-Kopecký vyzkoušel několik variant nastavení diferenciálů, tlumičů, pružin, stabilizátorů a zvolil si výchozí nastavení pro Švédskou rally.

Chtěli jsme test absolvovat na úseku se šotolinovým podkladem, abychom brzy nevyjezdili sníh a test neprobíhal na asfaltu. Ovšem pro testování je velmi těžké nalézt vyhovující úsek na nezpevněném povrchu. Proto jsme test uskutečnili na lesní šotolinové cestě v Moravském Karlově. Sněhové podmínky byly velmi příznivé a test dostatečně simuloval podmínky ve Švédsku. Rozdíl byl pouze v rychlosti daného úseku, neboť je výrazně techničtější než samotná Švédská rally, kde se dosahuje velmi vysokých rychlostí.

Absolvovali jsme 150 kilometrů v plném tempu a podařilo se nám nalézt výchozí nastavení vozu Škoda Fabia WRC, které budeme již jen částečně upravovat podle podmínek ve Švédsku během shakedownu i soutěže samotné.

Závěrem bych rád poděkoval nejenom všem členům týmu za vynikající test, ale i Lesům Ruda a.s. za jejich vstřícný postoj k naší žádosti,“ řekl Jan Kopecký.

„Honza měl poprvé možnost s vozem Škoda Fabia WRC detailněji pracovat  v zimních podmínkách až při tomto testování. Plně využil všech možností, které vůz specifikace WRC dává pro různé varianty nastavení jízdních vlastností vozu. Během 150 kilometrů v zimních podmínkách jsme získali mnoho užitečných informací před startem ve Švédsku a navíc jsme měli možnost  otestovat dva modely pneumatik s hřeby.

Honza s Filipem loni startovali v této rychlé severské soutěži s produkčním vozem, určité zkušenosti s jízdou na hřebech mají, ale vůz specifikace WRC má určité odlišnosti v ovládání než produkční vůz.


Do Švédska odjíždíme s pocitem, že jsme dobře připraveni
,“ sdělil Josef Kopecký

PR


 
 
Fotogalerie:   Czech rally team Škoda - Kopecký se představuje, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose