www.car.cz
 

Brňan Jan Vonka se připravuje na sezónu FIA GT
     Pavel Jelínek


Prvním úspěchem letošní sezóny pro soukromý závodní team Jana Vonky, majitele a zároveň jezdce teamu Vonka Racing, se stal závod do vrchu Brněnský Drak. Tento závod byl sice brán jako testovací před náročnou sezónou, ale výsledky tohoto sympatického jezdce z Modřic u Brna jsou příslibem do dalších závodů. ( v prvním závodě získal dvě třetí místa a ve druhém závodě dokonce obě místa první (skupina M a skupina M nad 2000 ccm).

Letos se bude Jan Vonka věnovat více závodům na okruzích, ať již v Mezinárodním mistrovství republiky v divizi 4, tak se převážně chystá na vytrvalostní závody LeMans Endurance Series, nebo i na většinu závodů FIA GT. Právě v uplynulých dnech proběhlo testování před prvním náročným závodem Vonka Racingu – FIA GT ve španělské Valencii.
Tohoto závodu, jako i ostatních se zůčastní Jan Vonka na Porsche 911 GT3 RS, u něhož udává objem 3598 ccm a maximální rychlost dle převodů 260 - 345 km/hod. Závod ve Valencii napoví s jakými výsledky letos můžeme v kategorii N-GT počítat. Po vynechání této sezóny teamem Menx, se tak můžeme těšit z českého zástupce.
Vonka Racing se zůčastní i vybraných vrchařských podniků u nás i na slovensku. Mistrovství Evropy do vrchu vynechá.

Dalšími jezdci teamu Vonka Racing jsou živnostník z Brna Petr Vencálek a podnikatel v mezinárodní dopravě Rudolf Medo. Na tyto závodníky čeká BMW M3 3,2 ( E 36 ) skupina E nebo BMW M3 3,0 ( E 36 ) skupina E, N, A. To jsou další stroje modřické stáje.

Ještě přidejme ohlédnutí za sezónou loňskou, kde dosáhl Jan Vonka na 3 místo absolutně v divizi 4, 3 místo v divizi 4 nad 2000 ccm nebo s BMW M3 3,2l další 3 místo absolutně v AGROTEC PRIMA EPILOGu, konaném na brněnském automotodromu.

Jak je vidět čeká Jana Vonku perná sezóna. Uvidíme jak se ní několikanásobný účastník Zlatého volantu a především úspěšný modřický závodník vyrovná.

Vláďa Rožánek
Pro Vonka Racing




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose