www.car.cz
 

Týmu už zahájily testy před startem šampionátu .Mifka na Drakovi
     tisková zpráva


V přípravě se Radek Mifka účastnil prvních mistrovských závodů do vrchu

Měsíc před startem úvodního podniku mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích mají za sebou první přípravné testování už dva týmy, které nasadí své vozy a jezdce v Národní formuli 1400. Podle očekávání se nejaktivnější v tréninku staly stáje Mičánek Motorsport a Křenek motorsport, jenž budou v následujících týdnech postupně doplněni dalšími účastníky šampionátu.
Tým vedený bývalým úspěšným jezdcem Jiřím Mičánkem testoval už na začátku března. „To byla jen zahajovací zkouška na ověření některých úprav na technice,“ uvedl stá-jový šéf k tréninku, který absolvoval pouze jeho sedmnáctiletý syn Jirka, jenž nastoupí do šampionátu jako úřadující vicemistr. „Nyní začneme s intenzivnějším testováním, jehož se účastní i druhý týmový pilot Pavel Sukop,“ doplnil Mičánek.
Křenek motorsport absolvoval první testy se všemi jezdci, kteří v jeho barvách na-stoupí do prvních mistrovských závodů. „Přípravu zahájila Věra Vostrá, Radek Krakovič i Radek Mifka,“ oznámil manažer týmu Josef Křenek. „Zkoušeli jsme na brněnském okruhu. První fáze byla určena především na rozjetí jezdců, ale sloužila také k ověření inovací pro-vedených na monopostech. U loňských nových formulí FiKS-03 jsme zaznamenali pozitivní výsledky, navíc si Vostrá vylepšila svůj rekordní čas na kolo, přestože povětrnostní podmínky nebyly úplně ideální,“ prozradil dále Křenek.


Radek Mifka si úvod testovacího programu rozšířil ještě o účast v zahajovacím podni-ku českého šampionátu v závodech automobilů do vrchu, kde byl jediným jezdcem s vozem Národní formule 1400. „Byl to takový ostřejší test. Vyzkoušel jsem si především starty s novou spojkou,“ sdělil třiadvacetiletý jezdec ke své premiéře ve vrchařských závodech. „Také to bylo zřejmě naposledy. Okruhy mi připadají podstatně zajímavější,“ řekl Mifka a po první testovací části neskrýval spokojenost. „Potěšilo mě, že už při základním nastavení mo-nopostu jsem na brněnském okruhu zajel čas, kterým jsem vyrovnal svůj nejlepší výsledek z loňské sezóny,“ informoval pilot z Brandýsa nad Labem.

Tři týdny před prvními závody plánuje provést první testy tým Auto Schwarz. „Se zkoušením formulí jsme chtěli začít dříve, příprava našich dvou vozů se ovšem dostala tro-chu do skluzu a tak zahájíme trénink později,“ prozradil majitel týmu Jan Schwarz, pod jehož vedením vzniká nový model formule Delta, který bude řídit jede z nováčků mistrovství Jan Heřmánek. „Nový monopost bude pravděpodobně nasazen už do prvních závodů, ale zřejmě bez předchozího důkladnější odzkoušení,“ doplnil Schwarz.

Až v posledních dnech před úvodní částí šampionátu se chystá do formule usednout Tomáš Chabr. Začít dříve s tréninkem loňskému mistru nedovoluje především jeho zdravotní stav. „Mám zánět v koleni a chodím o berlích. Před závody je ovšem odhodím,“ slíbil chomu-tovský jezdec. „Testování odkládáme také proto, abychom se mohli plně věnovat dostavbě nového vozu. Vypadá to, že jej před startem mistrovství dokončíme a plánujeme, že dva až tři dny před zahájením šampionátu monopost řádně odzkoušíme,“ sdělil Chabr.

Nasazení své nové formule Autola v úvodních mistrovských závodech plánoval také Pavel Langer, ale startovat s vozem bude zřejmě bez předchozího otestování. „Při stavbě nás pozastavili finanční možnosti. Když auto stihneme dokončit, pak závody budou pro tech-niku zřejmě prvním testem,“ uvedl Langer.

tisk info KLap


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose