www.car.cz
 

Jan Kopecký s Fábií WRC úspěšně v cíli. Jako třináctý v ledovém Švédsku
     5.2.2006 22:49 - tisková zpráva


Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek úspěšně dovezla vůz Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký do cíle Švédské rally. Prioritou týmu bylo získání velmi cenných poznatků z jediné klasické zimní soutěže v seriálu Mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Jan Kopecký zvládl nástrahy devatenácti náročných rychlostních zkoušek a v cíli mu patří třináctá příčka. Škoda Fabia WRC pilotovaná Janem Kopeckým byla jediným vozem této značky v cíli Švédské rally.

V závěrečné etapě se střídaly krátké a dlouhé rychlostní zkoušky. Nám více vyhovovaly delší erzety, které vedly po širších a rychlejších úsecích. V kratších testech se objevovaly místy velmi hluboké koleje a tyto pasáže byly i výrazně užší a techničtější.

Odjeté kilometry ve Švédsku jsou velmi cenné a již nyní se těším do Španělska, kde jsme v loňském roce získali první bod v hodnocení Mistrovství světa v rally. Pochopitelně moje poděkování patří celému týmu, který pracoval na výbornou během celé soutěže,“ sdělil v cíli soutěže Jan Kopecký.

I ve Švédsku jsme cítili velkou podporu českých fanoušků, vlajek bylo podél trati i v servisu hodně a byly nepřehlédnutelné. Cenné poznatky ze Švédska budeme zúročovat v dalších startech. Během soutěže jsme postupně zrychlovali, jak se zvyšovala naše sebedůvěra na tomto povrchu.

Skvělou práci odvedli naši mechanici, kteří před závěrečnou sekcí vyměnili spojku u našeho vozu s dostatečnou časovou rezervou,“ doplnil Filip Schovánek.

Naše posádka je stále na tomto povrchu bez výraznějších zkušeností a proto bylo nejdůležitější dovézt vůz Škoda Fabia WRC do cíle. Tento úkol se úspěšně podařil, neboť Jan se správně rozhodl nepřeceňovat své možnosti. Díky tomu nechyboval a vyvaroval se zbytečných ztrát vlivem chyby pilota.

 Prioritou pro nás byla spolehlivost a rychlost řadíme až na druhé místo. Ta přijde časem s postupně sbíranými zkušenostmi. Švédská rally je dlouhodobě jednoznačně výsadou skandinávských pilotů a proto jsem spokojen s naším výsledkem ve Švédsku,“ dodal Josef Kopecký.

Czech Rally Team Škoda-Kopecký se nezúčastní třetího dějství seriálu Mistrovství světa v rally, který pokračuje v Mexiku. Škoda Fabia WRC s posádkou Jan Kopecký-Filip Schovánek se opět na tratě světového šampionátu vrátí v Katalánské rally, která bude odstartována 24.března 2006.


www.CzechRallyTeam.com


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký a pátek ve Švédsku

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose