www.car.cz
 

Vladimír Berger pojede Šumavu s Petrem Grossem ve Fabii Kit Car
     15.2.2006 10:03 - tisková zpráva


Mogul Šumava Rallye nebyla původně v plánu startů Vladimíra Bergera pro letošní rok. Před pár dny se však situace změnila a extovární pilot nebude na startu v Klatovech chybět. Při jeho druhém startu se Škodou Fabia Kit Car bude navigován zkušeným Petrem Grossem.  

 

Minulý týden zazvonil telefon Vladimíra Bergera a Vlastimil Brůzl mu jménem Impromat motorsport nabídl start se Škodou Fabia Kit Car při Mogul Šumava Rallye. Loňskou novinku na tratích rychlostních zkoušek si Vladimír Berger vyzkoušel již při pražském sprintu. Na Šumavě tedy otestuje i druhý vývojový stupeň kitové fabie.

 

Jedná se o vůz připravovaný pro Jana Kopeckého, který musel kvůli testům WRC svůj start odvolat. Jsem rád, že si na mne pan Brůzl vzpomněl. Fabia Kit Car pro mne není neznámé auto, jel jsem s ním v prosinci na pražském sprintu a potěšilo mne, že se nám dařilo držet se jen pár vteřinek za Martinem Prokopem, Jindřichem Štolfou a Romanem Odložilíkem.

 

Naším cílem na Šumavě bude hlavně pomoci Impromatu s vývojem auta a dalším zlepšením jeho jízdních vlastností. To však neznamená, že budeme jen testovat. Chci jet co nejlépe, aby bylo vidět srovnání se špičkou skupiny A. Letos máme v plánu startovat v Rally Super Serii, takže budeme bojovat o co největší počet bodů. Věřím, že v cíli budeme spokojeni nejen my s Petrem, ale i pan Brůzl z Impromat Motorsport,“ řekl Vladimír Berger, jezdec spojený po celou svou bohatou soutěžní kariéru s vozy Škoda a jak v závěru naznačil, spolujezdce mu bude dělat zkušený navigátor Petr Gross.

 

Půjde o jejich druhý společný start. Premiéru si užili při Air Design Rallye v Sosnové v roce 2004. Tehdy obsadili po tuhém boji druhé místo ve skupině A za kitovou almerou Viktora Wagnera.

 

Počasí naznačuje, že i druhá letošní rallye se pojede na sněhu a ke slovu zřejmě přijdou i speciální pneumatiky s hroty. Jaké s nimi má Vladimír zkušenosti?:

 

Není jich zas tolik. Na hřebíkách jsem jel jen jednou s favoritem na finské Hankiralli a párkrát jsme jeli i RAC na sněhu. Tam však hroty povoleny nebyly, stejně jako u nás na Šumavě před dvěma roky. Věřím však, že si rychle zvyknu, protože nemám se změnami povrchu problémy,“ vidí svůj start optimisticky zkušební jezdec automobilky Škoda. Určitě se mu budou hodit i zkušenosti ze zkoušek sériových automobilů, které každoročně probíhají za svitu polární záře daleko na severu Švédska.

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

 

Foto Petr Frýba


 
 
Fotogalerie:   Novopacká kudla 2006 na sněhu a ledu, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose