www.car.cz
 

Jaromír Tomaštík se na Šumavě trápil
     tisková zpráva


Po úspěšném vystoupení posádky TOVR Motorsport v prvním podniku mezinárodního mistrovství na rakouské půdě se celý tým vydal na Mogul Šumava Rallye s cílem pokusit se rozšířit bodové konto. Už před startem závodu si ale zažil nepříjemné martyrium. „Při ladění vozu jsme zjistili závadu na elektronice, kvůli které nebylo možno vůz nastartovat. Skoro jsem z toho dostal infarkt, protože jsme málem odjeli ze soutěže ještě dřív, než vůbec začala. Naštěstí se vše vyřešilo a my nakonec mohli závod absolvovat,“ vylíčil předstartovní trable Jaromír Tomaštík.
Obligátní Čínovský okruh, který celou rallye zahajoval, nastavil posádce nepříliš lichotivé zrcadlo. „Zjistili jsme, že našemu autu chybí pod kapotou spousta koní. Časová ztráta se snad dá částečně připsat mým malým zkušenostem se čtyřkolkou, takový odstup od ostatních produkčních vozů jsme ale nečekali,“ postesknul si jezdec. Dojem z první rychlostní zkoušky si poté mírně vylepšil na klasických úsecích, přesto nebyl po prvním dnu s výsledky spokojen. Osmnáctá příčka ve skupině byla za očekáváním.
Ve druhé etapě si Tomaštík s Vrečkou na obtížných sněhem pokrytých rychlostních zkouškách trochu spravili chuť, svými časy se už stabilně pohybovali v první třicítce startujících a prodrali se až těsně za hranici první desítky třídy N4.. „Po prvním dějství jsme trochu rezignovali a spíše se soustředili na sbírání zkušeností s novým vozem. Špička skupiny jela ohromně rychle, i při druhých průjezdech byla rovnocenným soupeřem vozům WRC a s danou technikou a minimálními zkušenostmi jsme jim nemohli stačit,“ konstatoval vsetínský pilot.

Ani sedmý čas v rychlostní zkoušce číslo osm posádku neposunul výše, než na třinácté místo produkčních automobilů a v cíli tak nebyl důvod k přehnanému optimismu. „Především jsme ihned zahájili úpravy na motoru, aby byl vůz konkurenceschopnější. Po závodu jsme celé auto rozebrali, pracovali jsme na tom do dvou hodin do rána. Zlepšit potřebuje i převodovka, tato sériová skříň naprosto nevyhovuje a byla několikrát v průběhu soutěže příčinou krizovek. Věříme, že se nám podaří dát do Valašky auto do stoprocentní kondice a posuneme ho blíž špičce,“ doufá Jaromír.

tisková informace
-Vicky- Media Productions
foto: F. Dušek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose