www.car.cz
 

Další sněhová výzva pro Štěpána Vojtěcha
     16.2.2006 15:55 - tisková zpráva


MOGUL ŠUMAVA RALLYE KLATOVY 2006
17. – 19. února 2006

Poprvé ve třech dnech, tuzemská elita doplněná o zajímavá zahraniční esa a plno
sněhu, tak by se daly shrnout hlavní taháky letošní 41. Šumava Rallye, která startuje v Klatovech tento pátek. K hlavním aspirantům na příčky nejvyšší patří posádka OMV Rally Teamu Štěpán Vojtěch a Michal Ernst, která právě trénuje na zasněžených šumavských silnicích.

S cílem obhájit loňské vítězství, vyrazí na trať ostřílená liberecká dvojice hájící barvy OMV. Štěpán Vojtěch k tomu dodává: “Velmi rádi bychom zopakovali vítězství z minulého roku“.Kromě sportovního úspěchu je ve hře je i lákavá finanční prémie 25 tis. eur, která je připravena po vítěze Winter Cupu, jehož je Šumavská soutěž spolu s IQ Janner Rallye součástí. Zatím se po rakouské části pohybují na průběžném 4.místě.

K tomu liberecký pilot říká: „ Je za námi půlka závodu a tak je vše ještě otevřeno. My chceme jet co nejrychleji a když se vše podaří i vyhrát, ale nezáleží jen na nás, je tu více adeptů“.

Druhý závod Mezinárodního mistrovství ČR v rallye začíná v pátek tradičním Činovským okruhem, který se pojede jako „Super RZ“, změnou ovšem bude celkem pět atraktivních diváckých průjezdů. Zde budou vozy nastaveny na asfalt a pojedou se širokými 17-ti palcovými koly. V sobotu již ale přijdou ke slovu i pneumatiky s hřebíky a zimní nastavení.

Pojede se převážně na sněhu, na programu je tzv. „Jihočeská“ etapa. V neděli bude rallye zakončena lítými boji v okolí Klatov. Kartami ale může zamíchat nevyzpytatelné počasí. Je vcelku možné, že předpokládaná blížící se obleva pozmění ráz některých částí trati, a nabídne tak fanouškům rallye sportu atraktivní podívanou a možná i loterii s pneumatikami.


“Nyní opravdu těžko říct, budou to hodně složité podmínky.. budeme chtít jet velmi rychle a přitom udržet auto na cestě“ :komentuje situaci na šumavských tratích Štěpán.

41.Šumava Rallye bude pro OMV Rally Team také posledním testem před odjezdem do Mexika. Na Corona Rallye Mexiko rally bude liberecká posádka reprezentovat v rámci OMV CEE World Rallye Teamu českou rallye školu. Účast na Šumavě bere Štěpán Vojtěch pro tuto soutěž jako jednoznačný přínos: „Sice pojedeme v jiném voze, ale pro nás je velmi důležité zůstat v závodním tempu navíc na nezpevněném povrchu.“

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallysprint 2005 - foto Roman Olejníček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose