www.car.cz
 

Šumavské hlasy a ohlasy po Čínovském okruhu
     18.2.2006 10:47 - tisková zpráva


Flash info č.1 z 41. Mogul Šumava Rallye Klatovy 2006

Prolog na činovském okruhu rozdal karty. Vzhledem k tomu, že byl netradičně vypsán na pět kol a měřil bezmála dvacet kilometrů, tvoří tak oproti jiný ročníkům ne nepodstatnou část celé soutěže. Když vezmeme v úvahu i start prvních šedesáti posádek v obráceném pořadí a také, navzdory odčerpávání, stále se zvětšující louži krátce po startu, není divu, že o dramatické situace nebyla nouze.


Trněný Karel - Pritzl Václav - Škoda Octavia WRC - A/8 – 2. místo absolutního pořadí
Karel Trněný absolvoval první rychlostní zkoušku v druhém nejrychlejším čase za Štěpánem Vojtěchem a podle svých slov začal pomaleji. Jediným problémem pro něj byla zmiňovaná louže, o níž si myslel, že ji již hasiči odčerpali a která jej nepříjemně překvapila.

Štajf Vojtěch - Černoch Jiří - Subaru Impreza STi - N/4 – 11. místo v PV a 16. místo abs.
„Zariskoval jsem a nasadil suché slicky. Bohužel se mi to nevyplatilo, ale věřím, že prolog soutěž nerozhoduje,“řekl Vojta Štajf, který si všiml problémů Karla Trojana a proto si na průjezd kaluží krátce po startu dal bedlivý pozor.

Peták Josef - Benešová Alena - Renault Clio S1600 - S1600 – 2. místo ve sk. A
„Jeli jsme možná až moc opatrně. Na okruhu bylo nezvykle moc bláta a také vody,“ okomentoval Josef Peták své umístění a také ztrátu 23,5 vteřiny za vítězem skupiny A Pavlem Valouškem.

Berger Vladimír - Gross Petr - Škoda Fabia Kit Car - S1600 – 4. místo ve sk.A
Při svém druhém startu s Fabií Kit Car skončil na Činově Vladimír Berger 3,6 vteřiny za třetím ve třídě Dušanem Kouřilem. „Klouzalo to, ale jsme spokojeni. Nemám s autem moc najeto, takže si nechávám rezervu.“

Tlusťák Antonín - Plachý Tomáš - Citroën Saxo Kit Car - S1600 – žádá o opravení času
Dobrodružnou chvilku zažil Antonín Tlusťák. Ve chvíli kdy uposlechl signálu žlutou vlajkou vyvěšenou kvůli havárii Josefa Semeráda a zvolnil své tempo, byl na trať vypuštěn v plném tempu Miroslav Jandík a jen se štěstím nedošlo ke kolizi. Jízda pod žlutými vlajkami se samozřejmě podepsala na dosaženém čase a posádka proto požádala o jeho opravení.

Tomek David - Škaloud Jan - Škoda Felicia Kit Car - S1600 – 8. místo ve sk. A
Posádka mladých boleslavanů si také užila horkou chvilku v louži hned za startem, když vytočila ukázkové hodiny. Ve zbývajícím čase si pak užívala bezproblémovou jízdu před velkým množstvím diváků, které jinak na rychlostních vložkách nevídají.

Matys Antonín - Vaněček Aleš - Škoda Felicia Kit Car - S1600 – 9. místo ve sk.A
Antonín Matys zatím vzorně plní úkoly, kterými jej před startem pověřil Lukáš Pondělíček, s nímž se bude o jejich felicii Kit Car střídat. „Opět jsem si zvykal na auto, ve kterém jsem dlouho neseděl. Takováto forma prologu je lepší, než třeba městské zkoušky. Líbilo se nám to. Uvidíme zítra.“

Stejskal Václav - Král Josef - Renault Clio Sport - N/3 – 3. místo ve tř. N3 a 5. ve sk. N
„Ukrutně to klouzalo, ale jedeme tak, jak jsme si to naplánovali,“ okomentoval své medailové umístění ve třídě a pořadí v TOP5 ve skupině pilot z Blatné.

Smékal Egon - Chvojková Zuzana - Honda Civic Type R - N/3 – 5. místo ve tř. N3 a 7. ve sk. N
Nově složená posádka absolvovala úvodní kilometry s minimální ztrátou na medailové pozice a pilotovy zkušenosti z Jaenner rallye napovídají, že rozhodovat se bude až na klasických erzetách.

Trojan Jiří - Trojanová Eva - Volkswagen Polo Gti - N/2 – 4. místo ve tř. N2 a 9. místo ve sk.A
Velmi rozzlobený byl v cíli okruhu Jiří Trojan. A není divu. V polovině prvního okruhu dojel se zamlženými okny jedoucího Achse a 3,5 kola se jej marně snažil předjet. Když se mu to podařilo, dokázal mu na zbývajícím úseku ujet o dvacet vteřin. „Jak dlouho budou pořádat soutěže lidé, kteří rallye nerozumí a neumí poskládat ani startovní listinu. Podívejte se jaké číslo dostal Pavel Valoušek a podívejte se kolikrát se na okruhu předjíždělo. Okruhy jsou divácky atraktivní, ale nesmí jít stranou bezpečnost a sportovní úroveň. Pokud pořadatele zajímá jen prvních třicet aut, tak ať rallye pořádají jen pro ně a my můžeme zůstat doma a v klidu. Mám pocit, že tu jsme pro to, aby si naplnili své kapsy, jinak je nezajímáme.“

Hora Michal - Hrůza Zdeněk - Škoda Fabia - A/5 – 1. místo ve tř. A5
Ač byl nejrychlejší ve své třídě, stále se Michal Hora drží na uzdě. Pečlivě si osahává sekvenční převodovku, kterou má svou fabii poprvé vybavenou.

Ducháček Dobroslav - Dufek Petr - Škoda Felicie Kit Car - A/5 – 4. místo ve tř. A5
Čerstvý otec Sláva Ducháček si pro změnu osahává zcela novou kitovou felicii. Se svým umístěním je tedy zatím spokojený.

Šašek Libor - Viktora Stanislav - Škoda Fabia - A/5 – 8. místo ve tř. A5
Nový účastník fabia cupu si také zvyká na jiné sportovní náčiní, než jaké používal v minulých letech. Přesto drží třetí příčku mezi pohárovými vozy. „Malinko jsme ztratili, když jsme pouštěli rychlejší hondy a jednou byl problém v retardéru. Libor jede s fabií poprvé a tak si auto osahával,“ komentoval umístění spolujezdec Stanislav Viktora.

Šlehofer Jan - Dresler Pavel - Honda Civic VTi - N/2 – 3. místo ve tř. N2 a 8. místo ve sk.N
V pohodě a ve slušném čase absolvovali úvodní kilometry mladíci v červeném civicu

Veselý Lukáš - Paulik Jan - Honda Civic VTi - N/2 – 9. místo ve tř. N2
Zatím za svými výkony z Rakouska jel Lukáš Veselý, ale není všem dnům konec a Rallye Šumava je dlouhá.

Kulhan Jiří - Liška Milan - Volkswagen Polo 1,4 16V - N/1 – 2. místo ve tř. N1
Jen s velkým sebezapřením jede Jiří Kulhan. Bolesti zad mu pořádně znepříjemňují nejen život, ale i jízdu. Přesto chce soutěž dokončit, protože až do Krumlova nebude mít kvůli pracovnímu vytížení příležitost sáhnout si na soutěžní volant. „Láska k rallye je silnější než bolest a chceme si Šumavu užít,“ řekl jezdec v cíli prologu


Milan Hauer
Motorsport-review.cz

Havárie  Semeráda - video a fotografie ZDE.

Mapy RZ zde

Harmonogram zde

Oficiální stránky soutěže: http://www.mogul-sumava-rallye.cz/cz.htm


 
 
Fotogalerie:   Novopacká kudla 2006 na sněhu a ledu, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose