www.car.cz
 

Expanze CONTINENTALu AG pokračuje
     tisková zpráva


KONCERN CONTINENTAL AG
–expanze pokračuje

· Nová investice koncernu Continental AG do továrny na výrobu pneumatik v Brazílii.
· Malajsijský joint venture zvyšuje produkci určenou pro trhy NAFTA
Koncern Continental AG posiluje svoji pozici na světovém trhu pneumatik. Mezinárodní dodavatel součástek pro automobilový průmysl buduje v Brazílii nový výrobní závod a součastně s partnerským podnikem Sime Darby plánuje rozšíření produkce v Malajsii. „Tímto prozíravým rozhodnutím pokračujeme v rozšiřování našich aktivit na rychle rostoucích trzích. Mimo to je pro nás velmi důležitý i fakt, že budujeme naše výrobní jednotky v zemích s nízkými výrobními náklady “, řekl Manfred Wennemer, předseda představenstva Continental AG.


V první fázi budování nového výrobního závodu bude investováno cca 150 milionů Euro, celá investice by měla dosáhnout výše 250 milionů Euro. Výrobní kapacita nového závodu bude v roce 2008 cca 7 milionů osobních plášťů a 700.000 komerčních plášťů za rok. Produkce bude určena zejména regionu NAFTA, ve kterém je dosud podíl pneumatik z nízkonákladových zemí zanedbatelný. Díky nové továrně vzroste tento podíl na více než 30 %. Wennemer poukázal i na to, že dalším strategickým krokem je hledání partnera v Číně.

„Nové výrobní kapacity s nízkými náklady jsou klíčem k obratu v oblasti obchodu s osobními plášti v regionu NAFTA a k nárůstu profitability“, zdůraznil Martien de Louw, člen představenstva koncernu Continental AG.

„Předpokládáme, že do roku 2008 vzroste trh v regionu NAFTA o cca 11 % na 382 milionů osobních plášťů. Díky expanzi jsme na tento nárůst připraveni.

V Malajsii se začnou vyrábět první pláště ještě před zahájením výroby v novém brazilském závodě na přelomu roku 2005/2006. Paralelně bude budována nová výrobní jednotka v Kuala Lumpuru, jejíž těžiště výroby bude v komerčních pláštích
„Jednání s partnerskou společností Sime Darby nás utvrdila v tom, že spolupráce povede k úspěšnému rozšiřování našich obchodních aktivit “, řekl Dr. Hans-Joachim Nikolin, člen představenstva koncernu Continental, jenž je zodpovědný za oblast komerčních plášťů. Oznámil, že po dokončení závodu na výrobu osobních plášťů v Calamari bude v Brazílii vybudován nový závod na výrobu komerčních plášťů, jehož výrobní linky by měly první pláště opustit nejpozději na začátku roku 2007.
Tyto investice zabezpečí vznik více než 1000 nových pracovních míst v Brazílii a téměř 200 pracovních příležitostí v Malajsii.

Otrokovice, březen 2004

Barum Continental spol. s r.o.
Divize marketing


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose