www.car.cz
 

Do sezóny s mokrým zadkem. Mikšovský ve zmoklém Kataru
     24.2.2006 14:51 - tisková zpráva


Na katarském okruhu Losail International Circuit odstartoval Tomáš Mikšovský svou další závodní sezónu. Mokrá kvalifikace mu prozatím přinesla 18. místo.

Asie - Qatar - Doha, to je momentální adresa Tomáše Mikšovského, který dnes odstartoval svou další sezónu v sedle závodního motocyklu. Již tento víkend totiž začíná Mistrovství světa Supersport, kterého se nymburský jezdec opět účastní.

Dnešní den přinesl na okruhu, který leží na pokraji pouště, první trénink i první kvalifikaci. Obě bezmála hodinové jízdy se konaly za neutuchajícího deště, který tak v místě, kde je nedostatek vody, všechny dost překvapil. Protože zítra by mělo být počasí opět ve svém standardu, tedy sluníčko a vedro, bylo již ráno jasné, že vše co se dnes odehraje, bude jen dalším testem motocyklů. Z odpolední kvalifikace si nakonec Tommy odnesl kromě totálně promočené kombinézy i 18. pozici, kterou se zítra pokusí ještě vylepšit.

Tomáš Mikšovský "Ráno velmi pršelo a tak jsme vlastně pouze vyzkoušeli, jestli motorka po letu funguje. Objel jsem několik kol a vyzkoušel si mokrý povrch. Odpoledne startovala kvalifikace opět v dešti. Nastoupil jsem s vyměněnými pružinami vpředu i vzadu, udělali jsme to proto, aby byla motorka do mokra měkčí, protože v ranním tréninku nefungovaly přední vidlice v plném rozsahu.

 V kvalifikaci nebylo kam spěchat, protože trať byla v prvních minutách opravdu hodně mokrá. Později sice na chilku přestalo pršet, ale mokro bylo stále. V polovině tréninku jsme měnily rozetu na zadním kole, chtěl jsem, aby mě to rychleji vytahovalo z vracáku. V závěru kvalifikace jsem se pokusil zajet rychlý čas. O všem tedy rozhodne zítřejší den, kdy by mělo být již slunečno a hlavně sucho.

 Kdyby se ovšem opakovalo počasí z dnešního dne, v co zde nikdo nevěří, provedeme na motorce další změny v převodech a v nastavení pérování."

PR Moto Road Racing Agency


 
 
Fotogalerie:   Pár kotrmelců z Kozákova , foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose