www.car.cz
 

První závod sezóny v Kataru Mikšovský pojede ze šesté brázdy
     24.2.2006 19:19 - tisková zpráva


Tomáš Mikšovský odstartuje do zítřejšího závodu Mistrovství světa Supersport ze šesté řady, když si v kvalifikaci vyjel 22. pozici.

Tomáš Mikšovský dnes nastoupil na okruhu Losail v katarském Doha k druhému pracovnímu dnu. Včerejší déšť zapříčinil, že se celá příprava na sobotní závod odehrála v pouhých dvou 45. minutových trénincích. V ranním, volném tréninku zkoušel Tommy nové nastavení pérování a další úpravy, které provedli mechanici předchozí den.

Poté se Tommy společně s týmem rozhodli v odpolední kvalifikaci vyzkoušet tvrdší směs pneumatik a až poté se pokusit o co nejlepší čas. V posledním kole dokázal Tomáš Mikšovský zajet čas 2:07,664, čímž si pro start zajistil 22. místo v 33-členném startovním poli.

Tomáš Mikšovský
"Ráno i odpoledne jsme zkoušeli obě motorky, postupně jsme nastavovali perování a laborovali s převody. Povrch tohoto okruhu je trochu jiný než povrchy v Evropě, když vyjedete ze stopy, tak je to jako jízda po korálkách, což zapříčiňují nečistoty zanesené na asfalt z okolní pouště. Povrch je zároveň velmi hladký, a tak nastavení přední vidlice je velmi obtížné, přesto se nám podařilo nalézt nastavení pro zítřejší závod.

Měkké gumy zde nepřipadají v úvahu, protože za čtyři kola jsou odrovnané, tudíž použijeme střední separaci. V kvalifikaci jsem zkoušel jak dlouho tato pneumatika vydrží. Celou kvalifikaci ovlivnil páteční déšť, protože se veškerá práce musela zvládnout v jediném, dnešním dnu. Čas, který mne postavil na start, jsem zajel v posledním kole, přestože jsem v poslední sekci udělal několik chyb, které mne velmi mrzí. Na zítřejší závod se velmi těším, bude to velká bitva."


PR Moto Road Racing Agency


 
 
Fotogalerie:   Motoskijöring v Horním Městě od Pavla a Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose