www.car.cz
 

Menx a Convers spojili síly pro Le Mans
     28.2.2006 10:30 - tisková zpráva


Český tým MenX a ruská finanční skupina Convers se rozhodli vytvořit nové partnerství pro nadcházející sezonu Le Mans Series a 24 hodin Le Mans. Tým bude závodit pod názvem Convers MenX Team a do třídy GT1 nasadí jeden vůz Ferrari 550 Maranello, ve kterém se budou střídat Peter Kox, Robert Pergl a Alexej Vasiljev.

 

Obě společnosti se v loňském roce zapojily do Le Mans Endurance Series, kde často docházelo k těsným vzájemným soubojům. Klíčoví lidé ale v průběhu zimní přestávky rychle došli k závěru, že obě strany mají společné zájmy a názory a na přelomu roků došlo k dohodě o vzájemné spolupráci.

 

„Je pro nás velká čest, že můžeme podporovat motoristický sport. Vnímáme to tak, že naše společné partnerství východoevropských zemí je potřebné jak v oblasti motoristického sportu, tak i v jiných oblastech. Je to analogie k tomu, jak postupujeme v bankovnictví. Základ naší finanční skupiny je ve východní Evropě. Pro sport i obchod používáme stejnou filozofii úspěšného rozvoje,“ říká Vladimír Antonov, šéf finanční skupiny Conversbank.

 

Tým bude plně operovat z východní Evropy, Ferrari 550 Maranello společnosti Care Racing budou připravovat technici MenXu v České republice. Volba Maranella byla vcelku jednoduchá, vycházelo se z loňských zkušeností, kdy vůz prokázal kvality ve všech oblastech. Tým nadále bude používat pneumatiky Michelin, dohromady tak bude mít k dispozici velmi dobrý komplet.

 

Důležitou roli budou hrát jako vždy jezdci a jejich vzájemná spolupráce je kritická. Tým je přesvědčený, že v osobách Petera Koxe, Roberta Pergla a Alexeje Vasiljeva má dobrou sestavu, která bude schopna bojovat v popředí třídy GT1. Všichni tři jezdci loni závodili v LMES a mají zkušenosti s Ferrari 550 Maranello. Technici MenXu v první sezoně s Maranellem prokázali, že dokáží připravit rychlý a spolehlivý vůz.

 

Convers MenX tým se zúčastní kompletní Le Mans Series čítající pět vytrvalostních závodů a vedle toho byl vybrán i organizátory legendárního závodu 24 hodin Le Mans pro účast v prestižním podniku, který startuje 17. června 2006.

 

Kalendář závodů LMES

9. dubna           Istanbul, Turecko

14. května           Spa, Belgie

16. července           Nürburgring, Německo

27. srpna          Donington, Anglie

24. září          Monza, Itálie

 

 MENX


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose