www.car.cz
 

Zlepšení času postup výše neznamenalo. Mikšovského až 28. pozice na Phillip Islandu
     4.3.2006 19:10 - tisková zpráva


Zlepšení času postup neznamenalo

Tomáš Mikšovský si na australském Phillip Islandu dnes sice vylepšil své maximum, přesto do závodu odstartuje až z 28. pozice.

Na australském okruhu Phillip Island pokračovaly kvalifikace na další závod mistrovství světa supersport. Tomáš Mikšovský, jediný český zástupce v tomto světovém šampionátu, si již v ranním volném tréninku vylepšil svůj nejlepší čas na tomto velmi rychlém okruhu. Po osmnácti měřených kolech na tabuli s jeho jménem svítila hodnota 1:39,452, což znamenalo 27. místo.

V odpolední kvalifikaci se opět dokázal nymburský jezdec zlepšit, ovšem čas 1:39,093 stačil až na 28. pozici. Tommy tak do závodu, který startuje v neděli ve 3:20 hodin našeho času, a který přímým přenosem vysílá televizní stanice Eurosport, odstartuje ze sedmé řady startovního roštu.

Tomáš Mikšovský
"Je to sice vylepšení mého nejlepšího času, ale... Musím zapracovat na optimální linii, protože právě tam jsou moje slabiny a rezervy. Zvláště se to projevuje ve velmi rychlé první a poslední zatáčce tohoto okruhu. Do těchto zatáček najíždím hodně zvnitřku a pak mám těmi zatáčkami špatný průjezd i výjezd. Budu se na to soustředit v zítřejším zahřívacím tréninku, musím ty průjezdy zlepšit.

Motorka dnes fungovala dobře, dobrý byl zvláště podvozek. Velké úpravy pro závod již neplánujeme, jen ještě zítra vyzkoušíme jízdu s plnou nádrží. Případné úpravy podvozku uděláme až podle toho jak se bude motorka chovat."

Výsledky 1. kvalifikace:
  1.- Sebastien Charpentier (FRA-Honda)  1:35,616
  2.- Kevin Curtain  (AUS-Yamaha)  +0,820
  3.- Broc Parkes  (AUS-Yamaha)  +0,932
  4.- Robbin Harms  (DAN-Honda)  +1,056
  5.- Christian Zaiser  (AUT-Ducati)  +1,125
---------------------------------------
28.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda)  +3,477

 


PR Moto Road Racing Agency


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Ujkovice 2005 od Martina Ježka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose