www.car.cz
 

Závod v australském Phillip Islandu se českému týmu moc nepovedl
     5.3.2006 10:19 - tisková zpráva


Tým Intermoto Czech Klaffi dnes ukončil závodem v australském Phillip Islandu svou zámořskou cestu, která vedle tohoto závodu zahrnovala i předchozí podnik v asijském Qataru.

 

Až ze zadních pozic startovali do závodu oba jezdci jediného českého týmu, který se účastní mistrovství světa motocyklů třídy supersport, a tak bylo všem jasné, že získat případný úspěch v podobě alespoň jednoho světového bodu, bude nesmírně náročné.

 

William de Angelis, který si kvalifikací vyjel 22. místo na startovním roštu, s postupem závodu nakonec i bodovanou patnáctku atakoval, štěstí se k němu tentokrát však obrátilo opačnou tváří a sanmarinský jezdec českého týmu skončil na prvním nebodovaném, tedy šestnáctém místě. Tomáš Mikšovský, druhý jezdec týmu Intermoto Czech Klaffi, do závodu dobře odstartoval. Ze své kvalifikační 28. pozice dokázal v průběhu úvodního kola postupovat kupředu, když cílem tohoto zahajovacího kola projížděl již jako 22. jezdec.

 

Pak sice trochu propadl, nicméně v polovině závodu se držel těsně za dvacátou pozicí. Přišlo však třinácté kolo závodu a s ním i konec nadějí na solidní výsledek. V jedné z pravotočivých zatáček byl Tommy sražen jiným jezdcem. Následoval pád a s ním i odstoupení z 21. místa.

Nyní tým Intermoto Czech Klaffi absolvuje oficiální testování Pirelli, které se odehraje na španělském okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie, kde se také v polovině dubna pojede třetí závod mistrovství světa supersport.

 

Josef Kubíček - manažer týmu

Těžko se hodnotí takovýto závodní víkend. Několika slovy lze říci - nepovedlo se to. Oba jezdci přiznali, že motocykly byly připravené dobře. Willy několikrát zdůraznil, že výsledek je především v jeho osobě a v jeho boji s tímto okruhem, který mu dle jeho slov nesedl. Tomáš bojoval se svým jezdeckým stylem, který mu nevyhovoval v rychlých zatáčkách, kde ztrácel nejvíce.

 

Nyní nás čeká již Evropa a s ní okruhy, které známe dlouhodobě. Náš boj nevzdáváme a jdeme dál. Domů se vracíme se třemi body, které jsme získaly minulý týden v Qataru. Jsou to tři velmi cenné body a já bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří nám umožnily tuto cestu absolvovat a tyto body získat.

 

Výsledky závodu World Supersport:

  1.- Sebastien Charpentier (FRA-Honda) 21 kol

  2.- Kevin Curtain (AUS-Yamaha) +1,361

  3.- Broc Parkes (AUS-Yamaha) +7,796

  4.- Yoann Tiberio (FRA-Honda) +16,788

  5.- Robbin Harms (DAN-Honda) 16,798

--------------------------------------

16.- William de Angelis (RSM Intermoto Czech Klaffi – Honda) +48,703

Tomáš Mikšovský (CZE Intermoto Czech Klaffi – Honda) - nedokončil závod



 

Intermoto Czech Klaffi Team

World Supersport Championship

www.klintermoto.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2006 od Libora Zhoře, w.liborzhor.com

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose