www.car.cz
 

Unikátní projekt Automotodromu Brno má vzkřísit zájem diváků
     tisková zpráva


Více než půlstoletá tradice řadí závod mezi nejvýznamnější motocyklové podniky na světě. Má své pevné místo v kalendáři (letos 24. - 26. srpna) a smluvně mají brněnští pořadatelé zajištěnou velkou cenu až do roku 2006. Po četných změnách v posledních letech se Automotodromu Brno podařilo vzkřísit také divácký zájem. V minulém roce návštěvnost vzrostla dokonce až na 75 000 diváků!

Další vzestup je však podmíněn významnější rolí českých závodníků. Dávno pryč jsou doby, kdy desetitisíce diváků nadšeně aplaudovaly výkonům Františka Šťastného. Nejlepší český motocyklový jezdec minulého století byl zárukou zaplněných tribun. Brněnští pořadatelé se proto rozhodli pro unikátní projekt: podpořit nejtalentovanějšího domácího jezdce, vytvořit mu podmínky k proniknutí do světové špičky a následně tím přilákat další fanoušky na Masarykův okruh.

Při realizaci první fáze projektu přišly vhod kontakty Pavla Turka, oficiálního poradce Automotodromu Brno. Kromě dlouholetého působení ve F1 se také jako reprezentant firmy Imperial Tobacco a její značky West pohyboval v zákulisí světového šampionátu silničních motocyklů. Právě Pavlu Turkovi se podařilo angažovat jako konzultanta muže nejpovolanějšího - pětinásobného mistra světa Michaela Doohana. Australan v minulé sezóně na požádání Automotodromu Brno pozorně sledoval všechny české jezdce, aby posoudil míru jejich talentu. Ostatně Mick Doohan stál i u zrodu největší současné hvězdy Valentina Rossiho. Z mladých Čechů mu padl do oka Lukáš Pešek, jehož jezdecký potenciál je možné při správném vedení pozvednout až do absolutní špičky.

S ohledem na stanovené cíle byla velmi důležitá také volba správného týmu, v němž bude možné perspektivnímu jezdci zaručit plynulý růst pod dohledem renomovaných odborníků. Roli sehrály potřebné zkušenosti, odpovídající zázemí a také doporučení Micka Doohana, jehož pomoc zdaleka neskončila pouhým výběrem jezdce.

Finská stáj Ajo Motorsport je dynamicky se rozvíjejícím týmem, který dovedl Miku Kallia k titulu Nováčka roku 2002. V loňském roce dojel v jeho barvách Andrea Ballerini až k vítězství v Grand Prix Austrálie. Lukáše Peška letos nasadí jako týmovou jedničku do světového šampionátu třídy 125 cm3 na stroji Honda.

Hlavním sponzorem Lukáše Peška je Automotodrom Brno. Na stroji i kombinéze bude tato podpora vyjádřena logem „CzechGP.com“ odkazujícím na Grand Prix České republiky. Osmnáctiletý jezdec bude mít k dispozici nejen špičkové technické zázemí, ale také další podmínky související s profesionálním růstem. Bude mít k dispozici vlastního manažera, který bude zajišťovat veškeré záležitosti kolem životosprávy, logistiky, publicity a podobně. Také v této oblasti jsou velmi cenné rady Pavla Turka, který pronikl do zákulisí velkých cen F1 i silničních motocyklů jako žádný jiný Čech v minulosti.

Automotodrom Brno si od realizace projektu slibuje zvýšení zájmu veřejnosti o mistrovství světa silničních motocyklů - a zvlášť o Grand Prix České republiky. Jde o promyšlenou investici do jména jezdce v těsném spojení s konkrétní velkou cenou. Potřebujeme dalšího Františka Šťastného, aby se ve fanoušcích znovu probudily vášně, jaké ovládaly Farinovy zatáčky, Kohoutovice či Veselku v šedesátých létech.

AMD Brno - tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose