www.car.cz
 

Tomáš Enge zajel v pátečním tréninku A1GP v Laguně Seca sedmý čas.
     11.3.2006 20:53 - tisková zpráva


A1GP: Páteční program určila zima

Tým České republiky reprezentovaný Tomášem Engem zajel v jediném pátečním tréninku A1GP v Laguně Seca sedmý čas.

O závodu v Kalifornii byly ještě na přelomu týdne pochybnosti, protože silné deště nadělaly pořadatelům hodně starostí. Situaci se nakonec podařilo zvládnout, páteční program přesto musel být upraven. Místo plánovaných dvou tréninků se kvůli logistickým důvodům odjel pouze jeden. Trať byla sice suchá, ručička teploměru se ale sotva vyšplhala k 10°C.

Český tým se proto soustředil hlavně na přizpůsobení nastavení vozu pro netypické podmínky a těžil z toho, že Enge trať zná z předchozích startů v ALMS. Český jezdec byl se 17 odjetými koly jedním ze čtyř jezdců, kteří nepřekročili hranici 20 kol, a dosáhnul sedmého času.

Tomáš Enge: Dnes byly na trati obtížné podmínky, největším problémem se nakonec ukázala zima. Stejně jako ostatní jsme nejprve vyjeli na mokrých pneumatikách, abychom poznali stav tratě. Ta byla sice suchá, ale po předchozích deštích přes ni v jednom místě tekl potůček vody, takže to tam neosychalo. Bohužel to bylo v jedné z nejrychlejších zatáček.

Po přechodu na slicky bylo cítit, že pneumatiky po vyjetí z boxů, kde jsou zahřáté dečkami, okamžitě chladnou a je velice obtížné je udržet alespoň částečně při vyšší teplotě. Udělali jsme nějaké změny v nastavení vozu, abychom je při jízdě více zahřáli a povedlo se. Pořád je ale ještě co zlepšovat. Podmínky jsou ale pro všechny stejné.“

Antonín Charouz, šéf týmu:Okolí tratě je opravdu hodně podmáčené, je vidět, že tady předtím hodně pršelo a jednání o možném zrušení závodního víkendu měla svůj důvod. Dnes jsme nejeli mnoho kol, Tomáš trať zná a snažili jsme se pracovat co nejefektivněji.

Věříme, že se zítra posuneme ve výsledkové listině nahoru.“

Výsledky pátečního volného tréninku naleznete v příloze.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose