www.car.cz
 

A1GP: Dobré začátky, špatné konce. Na Lagunu Seca rychle zapomenout !
     13.3.2006 10:12 - tisková zpráva


A1GP: Dobré začátky, špatné konce

Český tým v ani jednom ze závodů A1GP v Laguně Seca nebodoval, přestože Tomáš Enge dokázal v první polovině obou závodů postoupit vpřed, šachovnicovou vlajku však ani v jednom případě neviděl.

Neděle nabídla v kalifornské Laguně Seca dva závody v odlišných podmínkách, bohužel pro český tým měly stejný scénář. Sprint se odjel na mokré trati a Enge se v něm dokázal prokousávat po startu ze 14. místa dopředu. V posledních kolech jel na sedmém místě, když Matt Halliday dostal smyk a Enge zezadu najel do Ralpha Fimana, který musel neočekávaně prudce brzdit.

Náraz poškodil příď vozu a český vůz byl nakonec klasifikován až 18. Hlavní závod se už jel na suchu a Enge znovu postupoval vpřed. Zastávka v boxech byla dobře načasovaná a ještě lépe provedená ve chvíli, kdy na trať vyrážel po nehodě Stephena Simpsona zpomalovací vůz.

Enge jel na devátém místě, když vůz začal být hodně přetáčivý. Český jezdec se snažil bojovat, ale charakteristika vozu mu neumožňovala dobré výjezdy ze zatáček a začal ztrácet pozice. Situace se zhoršovala, šest kol před cílem ztratil kontrolu úplně a skončil mimo trať.

Tomáš Enge:Jednoduše to nebyl náš víkend. Někdy se to stává. Je škoda, že se to stalo právě tady, protože tuto trať mám rád. Dnešek pro nás přitom nezačal špatně a vyřešili jsme některé problémy ze včerejší kvalifikace. Ve sprintu to vypadalo dobře, dokázal jsem předjet několik jezdců a dostal se do první desítky. V posledním kole dostal vůz Nového Zélandu smyk, přede mnou jedoucí Ir prudce zabrzdil a už jsem se mu nestačil vyhnout.

V hlavním závodě jsem měl znovu dobrý začátek a povedla se nám skvělá zastávka. Opět jsem byl v první desítce, když vůz začal být najednou přetáčivý a soupeři mě začali předjíždět. Chtěl jsem už jenom dokončit závod, ale situace se zhoršovala a nakonec jsem nad ním ztratil kontrolu. Musíme se podívat na data, co se stalo. Celkově vzato, na takovýto víkend je třeba zapomenout.

Antonín Charouz, šéf týmu:Nemusím říkat, že jsem zklamaný. Očekávali jsme, že tady můžeme získat slušné výsledky. Zdá se, že se nám pokaždé něco přihodí.

Výsledky naleznete v příloze.


  •  A1TeamCZE_Laguna Seca, neděle (12.3.).doc
  •  A1GP_LagunaSeca,Sunday-Warm Up (12.3.).pdf
  •  A1GP_LagunaSeca,Sunday-Sprint Race (12.3.).pdf
  •  A1GP_LagunaSeca,Sunday-Feature Race (12.3.).pdf
  •  A1GP_LagunaSeca,Championship Points (12.3.).pdf
  •  

     

    BPA


     
     
    Fotogalerie:   A1GP v Africe 2006

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose