www.car.cz
 

AUTOTEC 2006 – to nejlepší v jeden čas a na jednom místě
     14.3.2006 15:20 - tisková zpráva


Motoristická Evropa se sejde v Brně

Ve dnech 3. – 7. června 2006 proběhne na brněnském výstavišti letošní nejvýznamnější motoristická akce v České republice. Již jedenáctý ročník Mezinárodního veletrhu užitkových automobilů, příslušenství a servisní techniky představí nejen to nejlepší, co současný trh nabízí, ale také nejnovější trendy a směry budoucího vývoje.

Jen samotná prezentace vozidel se bude odehrávat na 60% výstavní plochy. Zbylý prostor pak bude věnován autodílům, autodoplňkům, servisní a garážové technice a v poslední řadě také službám. Připraven bude také bohatý doprovodný program, v rámci kterého se uskuteční řada odborných konferencí, seminářů, přednášek či diskuzí u kulatého stolu. Vše je tak podřízeno tomu, aby návštěvník mohl získat co nejucelenější přehled o novinkách i dění v oboru.

AUTOTEC 2006 – to nejlepší v jeden čas a na jednom místě

Přípravy již dnes nasvědčují tomu, že AUTOTEC 2006 opět překoná minulé ročníky a bude opravdu významnou akcí. Účast předních světových značek, odborníků z České republiky i ze zahraničí, nabídka toho nejlepšího v jeden čas na jednom místě.

„Z České republiky se stává centrum automobilového průmyslu Evropy. Střední Evropa zároveň patří také k perspektivně nejvýznamnějším odbytištím. Řada nových obchodů tak má šanci vzniknout právě na AUTOTECu, který dnes patří v mezinárodních kruzích mezi jednu z nejrespektovanějších akcí,“ zdůrazňuje význam veletrhu jeho manažer Jiří Čikl.

O prestiži AUTOTECu svědčí také to, že je pravidelně zařazován do kalendáře výstav Mezinárodní organizace výrobců automobilů O.I.C.A.

Velká sedmička se představí v plné síle

Již dnes můžeme prozradit, že návštěvníci letošního AUTOTECu se mohou těšit na největší novinky tzv. velké sedmičky. DAF, IVECO, MAN, MERCEDES BENZ, RENAULT, SCANIA, VOLVO. Co značka, to pojem. A v Brně navíc představí to nejlepší ze své nabídky.

„Těší nás, že se v Brně bude prezentovat všech sedm velkých evropských výrobců trucků, ale zároveň nebudou chybět ani české značky, zejména AVIA a TATRA,“ informuje Jiří Čikl, manažer výstavy. „Poprvé se brněnského veletrhu zúčastní například i běloruský MAZ a o prezentaci jedná ruský GAZ. Rostoucí zájem mezi vystavovateli jsme zaznamenali i v oblasti autobusů, kde bude dominovat domácí KAROSA (IRISBUS), objeví se však také značky dosud ve středoevropském regionu méně známé. Podobně tomu bude také v kategoriích přípojných vozidel a nástaveb a neméně zajímavá bude oblast komunální techniky. Již nyní někteří výrobci užitkových vozidel a offroadů signalizují představení novinek, které budou z kategorie světových premiér,“ dodává Jiří Čikl.

Kromě již výše zmíněné rekordní přehlídky autobusů budou mít návštěvníci možnost seznámit se i s výrobci trolejbusů. Reprezentativní zastoupení bude mít rovněž oblast přípojných vozidel, návěsů a nástaveb. Své výrobky představí zhruba čtyřicítka výrobců, mezi nimi i u nás nové značky například Faymonville (Lucembursko) a Menci (Itálie). Nástavby a přívěsná vozidla jsou však také doménou českých výrobců, a tak ani ti nebudou na AUTOTECu chybět.

Široká nabídka autodílů, servisní a garážové techniky a služeb

Neméně lákavou nabídku lze očekávat v oblasti dílů a komponentů pro automobilový průmysl. V tomto segmentu se bude prezentovat tři sta výrobců a distributorů. Představí se zde téměř všechny prestižní značky, například Bosch, Federal Mogul, Hella, Wabco, Knott, Haldex a řada dalších evropských výrobců. Účastnit se budou i přední čeští výrobci, například Brano a Brisk.

Také SISA, sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky, v letošním roce významně rozšiřuje svou účast – v Brně se představí čtyřiadvacet členů tohoto sdružení.

Zvýšený zájem účastnit se letošního AUTOTECu projevili rovněž výrobci a distributoři z takových zemí, jako je například Čína, Indie, Turecko a další.

V oblasti servisní techniky a služeb se představí téměř všichni významní výrobci a distributoři garážového vybavení.

Reprezentativní přehlídka petrolejářských firem

Nový programově tematický blok AUTOTEC PETROL nabídne rozsáhlý prostor pro prezentaci firem z oboru pohonných hmot, maziv, provozu čerpacích stanic a myček. Prezentaci firem bude doplňovat doprovodný program, týkající se technologického a marketingového rozvoje oboru. Vzhledem ke stále rostoucímu zájmu o tento segment byl pro něj v rámci letošního ročníku vyhrazen celý pavilon D.


PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina, Okříšky 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose