www.car.cz
 

Vydařený bělehradský testovací víkend Prokopa s Tománkem
     15.3.2006 10:36 - tisková zpráva


Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem nakonec chyběli na startu úvodního podniku srbského šampionátu Sajamski Rally, neboť při dvoudenním testu zvládli vše, co si předsevzali.

Celý test za pomoci slovinského šampióna Andreje Jereba zorganizoval spolujezdec Jan Tománek, který byl dříve, s Romanem Krestou jako členové juniorské reprezentace, častým hostem soutěží na území bývalé Jugoslávie.

Jihlavský tým Jipocar Racing testoval přímo v Bělehradě, Martin Prokop výběr místa hodnotil velmi pozitivně. "Pro Katalánsko to byla optimální příprava. Nastavení auta se během testu výrazně změnilo. Trochu nás však potrápilo počasí. Bylo střídavě sucho a mokro, což nám nedělalo problémy ve vztahu k vyladění C2, ale spíše pro test pneumatik. Na jediné směsi, která je povolena v Katalánsku, se v Srbsku vůbec nedalo jezdit. Bylo totiž poměrně chladno a neuvěřitelně to klouzalo," komentoval test Martin Prokop.

V neděli byl v prvotním plánu týmu Jipocar Racing start na úvodním podniku srbského šampionátu Sajamski Rally. Česká dvojice figurovala ve startovní listině se startovním číslen 1, ale červenobílá C2 se nakonec na startu neobjevila. "Jednak jsme měli natestováno, navíc byla karosérie po drobných výletech mimo trať (hodiny, náraz do svodidel) trochu poškozena, takže jsme raději vyrazili zpět do Česka. Nakonec jsme byli rádi, že jsme Srbsko opustili tak rychle. Naše problémy na hranicích byly další z ukázek místních poměrů," přiznal jihlavský jezdec.

 PR
 


 
 
Fotogalerie:   Robert Šenkýř s BMW GTR v Mostě - fantastické zlato

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose