www.car.cz
 

Ford Focus ST: další evropský úspěch!
     16.3.2006 09:08 - tisková zpráva


Dosud prodáno více než 4 000 vozů Ford Focus ST!
Téměř 30 % prodaných vozů ve vyzývavé barvě Electric Orange
Focus ST - základ nového kandidáta na mistrovský titul WRC 2006, Focusu WRC, vítěze letošní Rally Monte Carlo a Rally Švédsko

/Praha, únor 2006/ - I když se sportovní verze nového Fordu Focus, Focusu ST, dostala do prodejů “pouze” před několika málo měsíci, už teď je jasné, že se tento model stane neobyčejně populárním po celé Evropě a dokonce předčí i veškerá očekávání samotného Fordu.

Oficiální prodeje modelu Focus ST byly po Evropě odstartovány během listopadu loňského roku a prakticky ihned po uvedení na trh bylo zřejmé, že zájem o tento model bude opravdu nevídaný. To se také potvrdilo, když Ford přehodnotil své kalkulace a v tomto roce předpokládá nárůst prodejů, očekávaných v roce 2006 o celých 50 %.

Nový Focus ST je poháněn přeplňovaným zážehovým pětiválcem Duratec ST, který ze svého objemu 2,5 litru dává výkon 225 k. Ten se na přední kola přenáší prostřednictvím manuální šestistupňové převodovky. Maximální rychlost nového Focusu ST přesahuje 240 km/h a ke zrychlení z 0 na 100 km/h potřebuje tento výjimečný model jenom 6,8 s.

Od zahájení produkce v říjnu loňského roku a lednem 2006 bylo prodáno více než 4 000 Focusů ST. Téměř 30 % nových majitelů si “estéčko“ objednalo v nápadně oranžové barvě Electric Orange, kterou na evropských silnicích řidiči zcela jistě jen tak nepřehlédnou. Druhou nejoblíbenější barvou se pak stal odstín Performance Blue.

Focus ST si získal nejen odborná motoristická média, ale i naše zákazníky. Má svou jasnou identitu a je výborným partnerem pro každodenní cestování, nabízejícím komfortní a relaxační zážitek z jízdy. Svými jízdními vlastnostmi a dynamikou si získal i opravdové nadšence svižné jízdy“, říká o Focusu ST Jost Capito, ředitel Ford TeamRS.

Sportovní verze ST, známá zatím z modelů Fiesta, Focus a Mondeo, se stala mezi zákazníky svými jízdními vlastnostmi, dynamikou a vysokou úrovní bezpečnosti i komfortu velice populární. Právě díky těmto vlastnostem se Fiesta ST, Focus ST a Mondeo ST 220 mohou napříč celou Evropou pyšnit nejrůznějšími oceněními, ať už od automobilových či lifestylových médií.

"Právě tyto úspěchy sportovních modelů značky Ford nám jasně ukazují, že naši zákazníci podporují strategii, kterou pro značku ST vytváříme a kterou chceme dále rozvíjet. I vzrůstající poptávka právě po modelu ST je pro nás více než potěšující,” dodává Stephen Odell, evropský více president pro marketing, prodej a servis.

Ford Focus ST je v prodeji i v ČR. Jeho cena začíná od 769 990,- Kč.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005, foto Radek Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose