www.car.cz
 

Jan Kopecký testoval ve Španělsku na Španělsko 2006
     19.3.2006 10:20 - tisková zpráva


Czech Rally Team Škoda-Kopecký testoval ve Španělsku


Seriál Mistrovství světa v rally se po soutěži v Mexiku opět přesouvá do Evropy, kde na sklonku března bude pokračovat čtvrtou soutěží, kterou je asfaltová Katalánská rally. Soutěž na jihu Evropy charakterizuje široký a velmi kvalitní asfaltový povrch, který je v celém šampionátu nejbližší okruhovým oválům.

V loňském roce zde v barvách továrního týmu Škoda Motorsport vybojovala svůj první bod v hodnocení světového mistrovství posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek a tento výrazný úspěch by rád Jan s Filipem zopakovali i v letošním roce. Katalánská rally se v sezóně 2006 přesouvá z podzimního na jarní termín a dramatické souboje o každou vteřinu se rozhoří již následující víkend.

Na svůj letošní třetí start se chystá i Czech Rally Team Škoda-Kopecký a vzhledem k nevyhovujícím klimatickým podmínkám se tým již před startem soutěže přesunul do Španělska, kde proběhlo třídenní testování.

Ve středu jsme testovali 30 km východně od města Vic v oblasti, jejíž charakter věrně simuloval korsické tratě. Úzký a uskákaný asfalt byl velmi členitý a Honza si připravil výchozí nastavení pro Korsickou rally, které se zúčastníme dva týdny po soutěži ve Španělsku.

Pro čtvrteční a páteční test jsme se přesunuli do lokality, která se nacházela 60 kilometrů severně od města Vic, abychom vůz Škoda Fabia WRC nastavili pro Katalánskou rally. Testovali jsme současně s týmem dalšího pilota vozu Škoda, kterým je belgický jezdec Francois Duval.

Honza potřeboval najít rytmus pro jihoevropské soutěže, neboť na suchém asfaltu startoval naposledy právě v Katalánské rally loni na podzim. S nastavením vozu Škoda Fabia WRC panuje spokojenost a věříme, že poznatky z testování využijeme i v samotné soutěži,“ zhodnotil test vedoucí týmu Josef Kopecký.

PR


 
 
Fotogalerie:   Španělský test Kopeckého na Španělsko 06

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose