www.car.cz
 

Nová pumpa OMV nabídla benzín za 21 Kč a přilákala davy motoristů
     21.3.2006 17:14 - tisková zpráva


Nová pumpa OMV nabídla benzín za 21 Kč a přilákala davy motoristů


Benzínová pumpa v Praze na ulici Radlická dnes jako první z bývalých pump Aralu změnila barvy. V poledne byla slavnostně přejmenována na OMV. Při této příležitosti nabídla benzín a naftu za 21 Kč – symbolicky právě 21. března, v první jarní den.

Výsledkem je nepřetržitá fronta automobilů. „Chtěli jsme první přejmenování pumpy náležitě motoristům zpříjemnit. Věříme, že zůstanou nejen spokojenými, ale i věrnými zákazníky,“ říká  ředitel OMV  Karel Slepicka.

Prodej  je  omezen pouze na nádrž auta. „Chceme, aby si nádrž naplnilo co nejvíce lidí,“ vysvětluje  Slepicka . Pumpa na Radlické je první přejmenovanou čerpací stanicí. Do června změní své barvy všech 70 bývalých pump Aral. OMV, jednička na českém trhu s tržbami nad 30 miliard korun, investuje do přejmenování  řádově 100 miliónů korun.


 
ZÁKLADNÍ INFORMACE:
OMV Aktiengesellschaft
Společnost OMV je největší středoevropskou ropnou a plynárenskou společností. Je zároveň největší rakouskou průmyslovou společností kotovanou na burze. Její konsolidované výnosy v roce 2005 dosáhly 15,580 miliardy eur, počet zaměstnanců 5 226 a tržní kapitalizace přibližně 16 miliard eur.

OMV působí ve 13 zemích střední a východní Evropy v oblasti rafinace a prodeje, kde si za cíl stanovila dosáhnout 20% tržního podílu. Co se týče oblasti průzkumu a těžby, působí celkem v 18 zemích pěti kontinentů. Plynárenská divize společnosti OMV dis-ponuje zásobníky a 2 000 km plynovodů a ročně dodá 45 miliard m³ zemního plynu do Německa a Itálie. OMV vlastní podíly v integrovaných chemických a petrochemických závodech – 50 % v AMI Agrolinz International Gm-bH a 35 % ve společnosti Borealis A/S, která je jedním z největších světových výrobců polyolefínů. Kromě toho vlastní 10% podíl v maďarské ropné společnosti MOL, 45% podíl v BAYERNOIL Raffineriegesellschaft mbH a 51% podíl v rumunské společnosti Petrom SA


Akvizicí většinového podílu v Rumunském Petromu se OMV stala největší ropnou a plynárenskou skupinou ve střední Evropě. Disponibilní zásoby společnosti činí přibližně 1, 4 milionu barelů ropného ekvivalentu a denní produkce se pohybuje okolo 338 000 barelů ropného ekvivalentu. Za rok ve svých rafinériích zpracuje OMV 26,4 metrických tun. Dále společnost vlastní 2 521 čerpacích stanic, které provozuje ve 13 zemích. V podunajské ob-lasti ovládá OMV v segmentu rafinace a prodeje 18 % trhu.

Tuto pozici společnost OMV posílila i nedávnou akvizicí 34% podílu v Petrol Ofisi, vedoucí turecké společnosti v prodeji a commercial business.

OMV: korporátní společenská odpovědnost
Společnost OMV se plně zavazuje, že bude plnit hodnoty stanovené ve vlastním kodexu. Jde především o spolu-odpovědnost za sociální a životní prostředí ekonomicky slabých regionů
. OMV si zakládá na tom, že se věnuje i záležitostem, které se k jejímu působení vztahují ekonomicky, sociálně a environmentálně. Všechny aktivity na podporu společenské odpovědnosti se zaznamenávají v půlročních zprávách vytvořených podle směrnic globální iniciativy k podávání zpráv (Global Reporting Initiative).

 

PR

Ewing Public Relations
Jan Hrabovský


 
 
Fotogalerie:   Italian Baja 2006 , foto Jan Percl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose