www.car.cz
 

Novinka pro sportovní a vysoce výkonné automobily: ContiSportContact 3
     28.3.2006 09:18 - tisková zpráva


Hanover / Geneva, 2006. Continental přichází s novou pneumatikou určenou pro sportovní a vysoce výkonné  automobily -  ContiSportContact 3.  Kratší brzdná dráha, lepší jízdní charakteristiky a větší bezpečnost na mokrých vozovkách – to jsou hlavní výhody nového high-tech pláště .  Pneumatika ContiSportContact 3 bude nabízena i ve speciálním provedení, které je určeno pro použití na zadní nápravě automobilů s pohonem zadních kol nebo pro na zakázku upravované vozy.

 
Odborníci odhadují, že do roku 2009 budou v Evropě více než 16% prodaných pneumatik tvořit  vysokorychlostní pláště, tzn. pneumatiky, které umožňují jízdu rychlostí vyšší než 240 km/h. V Německu bude tento podíl ještě vyšší - 20%. 

Co od pneumatik řidiči při jízdě vysokou rychlostí očekávají? Bezpečnost na suchých i mokrých vozovkách společně s perfektní přilnavostí při zatáčení. Obdobné požadavky na pneumatiky mají i výrobci automobilů, kteří vždy  před schválením pro použití v první výbavě podrobí konkrétní pneumatiku velmi přísnému testování.
Continental vychází požadavkům výrobců automobilů i řidičů vstříc.
Jízdní vlastnosti nové high-tech sportovní pneumatiky ContiSportContact 3 na mokrých i suchých vozovkách se podařilo zlepšit až o  6% - ve srovnání s jízdními vlastnostmi předchůdce ContiSportContact 2, přičemž nová  ContiSportContact 3 bude nabízena za stejnou cenu jako předchůdce.

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2004 dosáhla obratu 12,6 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 81.000 lidí.

Continental je oficiálním partnerem Mistrovství světa ve fotbale FIFA 2006TM, které se bude konat v Německu. Další informace najdete na adrese www.conti-online.com a www.ContiFanWorld.com.

Více informací o nové pneumatice ContiSportContact 3  na www.ContiSportContact3.de

Barum Continental spol. s r. o.
Divize marketing

Otrokovice, březen 2006

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Český Krumlov 2005, foto Dan Rozkol

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose