www.car.cz
 

Na mosteckém okruhu už se testuje
     30.3.2006 18:35 - tisková zpráva


s tratí se mohou seznamovat i účastníci kurzů z polygonu

 

Už deset dní slouží opět závodní dráha AUTODROMU MOST svému účelu. Neuvěřitelně dlouhá zima konečně odešla nejen podle kalendáře a na zdejší trati se konečně zase prohání závodní technika.

 

Hned na začátku sezóny prochází areál skutečně intenzivní zátěží, protože se zde už odjezdilo nejen mnoho testovacích kilometrů, ale dokonce i vytrvalostní závod.

 

Těsně před spuštěním provozu pochopitelně tak  jako každý rok  proběhla revize stavu dráhy a jejího okolí. Proběhly plánované opravy a rekonstrukce několika míst. Jakmile to ale počasí aspoň trochu umožňovalo,  zahřměly v paddocku konečně motory.

 

Točil se zde dokumentární film pro zahraniční produkci, ale i první díl nového magazínu o motorsportu pro ČT s názvem 102 oktanů. Proběhla závodnická okruhová škola, vystřídaly se zde motocykly, cestovní vozy, formule i trucky.  "Na všech je vidět, že jsou pořádně natěšení a první jarní testování si užívají," konstatoval sportovní ředitel okruhu Gerhard Ittner. 

 

Nejpilnější domácí stájí je INTERNET EXPRES Prima Team Stanislava Matějovského, který pojednal start sezóny ve velkém stylu. Během třídenního testování zde kroužily nejen žluté octavie z Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu, ale také Alfy Romeo, které budou nasazeny v republikovém okruhovém šampionátu. Protože do prvních závodů FIA Evropského poháru tahačů, které se konají na trati u Barcelony,  zbývá týden, testovali zde i truckeři. Adam Lacko se žlutým MANem, Gerd Koerber a David Vršecký s Buggyrami a objevil se i Jochen Hahn s Mercedesem Axor.

 

V sobotu 25. března se tu navíc jel i tradiční vytrvalostní závod amatérských jezdců Pod názvem 9 hodin Le Most.  "Přísně dodržujeme dohody s městem Most a protože provozní doba okruhu je stanovena v rozmezí od 9 hodin dopoledne do 18,00 navečer, nedělali jsme žádné výjimky, abychom nerušili hlukem obyvatele okolních lokalit," dodal k vytrvalostnímu závodu generální ředitel AUTODROMU MOST a.s. ing. Pavel Hanka.

 

Dá se tedy říci, že motoristická sezóna  v Mostě byla definitivně zahájena a zajímavostí možná je i fakt, že dráha bude od letoška ještě ve větší permanenci, než kdy dřív. Od loňského listopadu je v provozu Centrum pro výuku bezpečné jízdy  - Polygon Most. Rozlehlé cvičiště na diváckém svahu je propojeno i se závodní tratí a často se stává, že firemní skupiny účastníků kurzů mají v programu i výjezd na dráhu, kde se učí vést auto správně zatáčkami.

 

Pro sportovní odbor to samozřejmě znamená přesnou koordinaci testovacích časů a pro účastníky kurzů na polygonu zase velice atraktivní zpestření výuky.

(30.3. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Okruhy 2005 ve zpětném zrcátku - Vláďa R

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose