www.car.cz
 

Startovní listina jubilejního desátého ročníku Octávia cupu se plní
     30.3.2006 22:49 - tisková zpráva


Startovní listina desátého ročníku se plní

 

První jezdci už testovali

 

Na start jubilejního desátého ročníku nejlepší české okruhové série už je všechno připraveno. V minulých dnech došlo k posledním dohodám o týmových přestupech, mechanici finišují s pracemi na repasích vozů a první jezdci už se také objevili v kombinézách v boxech mosteckého okruhu při testování.

 

Ve startovním poli se letos objeví opět nové tváře. „V poháru letos poprvé potkáme Petra Fulína a slovenského jezdce Petera Pála, v barvách INTERNET EXPRES Prima Teamu Stana Matějovského pojede také mladý Filip Albrecht, který má zkušenosti z motokár,“ vypočítával Milan Polanský z promotérské společnosti RING racing.

 

Samozřejmě to bude hodně zajímavá sezóna, protože nechybí ani tradiční a úspěšní účastníci předchozích ročníků. Utkají se Adam Lacko, Jan Dostál, Jan Bohuslav, Vašek Brejla, Fanda Marhoul, Michal Matějovský, Jirka Gottwald a další známí piloti. Zajímavé budou jistě i pravidelné starty Jiřího Navrátila, vrací se i Slovák Ondrej Pilný, který jel dva podniky loni.“

 

Polanský dodal, že ještě úplně jasno není o startu okruhového matadora Františka Doška.  Miroslav Jandík má problémy s častým překrýváním termínů okruhových a rallye závodů a údajně se ještě jedná také o opětovné účasti Janiho Paasonena.

 

Zajímavá prý bude účast loňského šampióna Janáka, který bude letos za Matějovského žlutý tým závodit na světových okruzích ve FIA WTCC, ale v poháru octavií startuje opět za Motorsport Kopecký a z týmových kolegů se tak stanou soupeři.

 

Nechci každopádně zapomínat ani na další jezdce, kteří budou sbírat body v letošních pěti závodních víkendech. Pojede  Radek Hájek, Tomáš Řebíček, Miloš Kárný, Hynek Charous a pořád se ještě jedná o startu dalších. Do prvních závodů zbývá měsíc a než v Brně vyrazíme na trať naostro při Jarní ceně na konci dubna, sejdeme se ještě všichni oficiálně při technické přejímce a prvním tradičním testování 15. dubna v Mostě.

 

To bude teprve zlomový moment, od kterého by mělo být všechno jasné. Pravidla ani technické předpisy se zásadně nemění a jsem přesvědčen, že nás čeká opravdu hodně zajímavý pohárový ročník. A nejen proto, že octavie v něm budou bojovat na okruzích už podesáté,“ uzavřel Milan Polanský.

 

 

(30.3. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Katalánská rallye 2006 objektivem Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose