www.car.cz
 

A1GP v Číně : Vítězný konec pro český tým !!!! Enge dostal zajímavé nabídky
     2.4.2006 20:46 - tisková zpráva


Český tým měl po odmávnutí poslední šachovnicovou vlajkou premiérové sezony A1GP velmi dobrý důvod k oslavě poté, kdy Tomáš Enge projel po skvělém výkonu cílem na prvním místě hlavního závodu.

Šanghaj viděla velké finále debutového ročního Světového poháru motoristického sportu a pro český tým to byla příjemná tečka. Češi měli v průběhu sezony vcelku velkou porci smůly, ale v samém závěru se dočkali odměny. Tým v průběhu víkendu tvrdě pracoval na vyladění vozu, v trénincích se soustředil výhradně na nastavení vozu pro závod. V neděli se to jednoznačně vyplatilo, Enge začal postupem z osmého na šesté místo ve sprintu. Nicméně to nejlepší přišlo až v hlavním závodu, Enge předvedl mimořádný start a ihned se dostal na čtvrté místo.

 

Brzké vyjetí zpomalovacího vozu po kolizi vozů Irska a Indonésie znamenalo zastávky v boxech celého startovního pole a mechanici českého týmu při ní odvedli fantastickou práci. Enge vyjel z boxů na druhém místě a okamžitě po restartu dostal vedoucí vůz Malajsie pod velký tlak.

 

Po odvážném manévru na vnějšku první zatáčky se záhy dostal do čela a vzdálil se pronásledovatelům. Český tým se díky vítězství posunul na 12. místo celkového pořadí.

 

Tomáš Enge: „Mám velkou radost za celý tým i všechny fanoušky. Dnes nám v podstatě vše vyšlo podle plánu. Ve sprintu jsem chtěl trochu vylepšit pozici, ale nechtěl jsem přehnaně riskovat. Polepšil jsem si o dvě místa na startovním roštu pro hlavní závod a podařil se mi pak skvělý start.

 

To byl, společně s perfektní prací mechaniků, klíč k tomuto výsledku. Skutečně se nám vyplatila práce na nastavení vozu pro závod, které jsme věnovali všechny tréninky. Můj vůz byl v závodu perfektní. Mezi sprintem a hlavním závodem jsme ještě udělali pár drobných změn, které dále pomohly. Trať je náročná na nastavení vozu i jezdce, ale hodně se mi líbí.“

 

Antonín Charouz, šéf týmu: „Před startem sezony jsem doufal ve vítězství v nějakém závodu, ale bohužel jsme několikrát měli smůlu. Je skvělé, že se nám to konečně povedlo. Tomáš i celý tým dnes nešlápli jedinkrát vedle, podali bezchybný výkon.

 

Tomáš ukázal své možnosti a jsem rád, že jsme pro něj dostali zajímavé nabídky. Je možné, že od Indy 500 pojede zbytek sezony IRL v jednom ze špičkových týmů.“

 

BPA
 
 
Fotogalerie:   Mostecké testování Lacka a spol

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose