www.car.cz
 

První kolo světového šampionátu WTCC 2006 : Fantastický start týmu SEAT Sport!
     3.4.2006 20:01 - tisková zpráva


Fantastický start týmu SEAT Sport!

 

První dvě jízdy letošního Světového šampionátu cestovních vozů WTCC, které se jely v neděli na okruhu v italské Monze, se proměnily v dokonalý triumf týmu SEAT Sport: Ze šesti možných míst na stupních vítězů v obou jízdách si hned tři připsali jeho piloti s vozy León WTCC – Yvan Muller v obou jízdách „postříbřil“ svého Leóna WTCC, třetí místo v první jízdě přidal James Thompson. Yvan Muller a SEAT Sport tak po prvním kole desetidílného seriálu WTCC 2006 drží první pozici v jezdcích i značkách.

 

Yvan Muller zajel výborně už v kvalifikaci a do první jízdy závodu startoval z druhého místa. Skvělou jízdou si potom dokázal vytvořit dostatečný prostor a dojet pro první – stříbrné - „pódium“ pro SEAT v letošní sezoně. Jakoby tím dodal kuráž i týmovému kolegovi Jamesi Thompsonovi, který jej na stupně vítězů doprovodil na třetím místě. O převaze vozů SEAT León WTCC výmluvně svědčí fakt, že do první šestice se probojovaly hned čtyři (!) vozy León WTCC týmu SEAT Sport.

 

Druhou jízdu provázela řada karambolů, sám James Thompson prohlásil, že to byl „…jeden z nejbláznivějších závodů, jaké jsem kdy v okruhovém šampionátu cestovních vozů viděl!“ Yvan Muller se ovšem taktickou jízdou dokázal vyhnout problémům a ze sedmého místa na startovním roštu (do druhé jízdy se startuje v obráceném pořadí výsledků z první jízdy) se znovu propracoval na výsledné druhé místo v cíli.

 

Scházelo jen málo a na stupně vítězů mohl jít s týmovým kolegou Rickardem Rydellem, kterého ovšem ve skvěle rozjetém závodě přibrzdil poškozený závěs předního kola.

 

Musím se přiznat, že jsem sám překvapený skvělým výsledkem obou jízd,“ prohlásil Yvan Muller v cíli. „Samozřejmě jsem věděl, že se můžeme směle měřit s nejlepší konkurencí a klidně můžeme myslet na vítězství, ale tak dobrý výsledek jsem ani nečekal.“

 

Věděli jsme, že to v Monze budeme mít velmi těžké. Ale nakonec i na obávaných dlouhých rovinkách jsme byli rychlejší, než jsme očekávali, a tak se nám podařilo dosáhnout skvělého výsledku. Osobně jsem velmi rád, že se tvrdá zimní příprava takto skvěle zúročila hned během prvního závodu šampionátu,“ říká Jaime Puig, ředitel týmu SEAT Sport.

 

1. jízda                      2. jízda

1.Priaulx

BMW 320

1.Farfus

Alfa Romeo

2.Muller

SEAT Leon

2.Muller

SEAT Leon

3.Thompson

SEAT Leon

3.Menu

Chevrolet Lacetti

4.D.Müller

BMW 320

4.Balzan

Alfa Romeo

5.Tarquini

SEAT Leon

5.Gene

SEAT Leon

6.Rydell

SEAT Leon

6.Tarquini

SEAT Leon

7.Zanardi

BMW 320

7.Larini

Chevrolet Lacetti

8.Farfus

Alfa Romeo

8.Terting

SEAT Leon

9.Balzan

Alfa Romeo

9.Thompson

SEAT Leon

10.Menu

Chevrolet Lacetti

10.Morbidelli

Alfa Romeo

 


Šampionát 2006 FIA WTCC

Hodnocení značek, resp. týmů (počet bodů)

SEAT Sport           26

Alfa Romeo           22

BMW            18

Chevrolet      12

 

Hodnocení jezdců

1. Yvan Muller         16

2. Augusto Farfus      11

3. Andy Priaulx      10

4. Gabriele Tarquini      7

5. James Thompson      6

5. Alain Menu      6

9. Jordi Gené      4

10. Rickard Rydell      3

13. Peter Terting      1

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2006 a tým SEAT před startem

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose