www.car.cz
 

Pro Milana Chvojku je RZ Boříkovy asi zakletá
     tisková zpráva


Rally Šumava – a zase Boříkovy!

Pro team Chvojkamotorsport se stává Rally Šumava v posledních 3 letech zakletou soutěží, zvláště pak RZ Boříkovy. Ani letos ji žlutomodrý Ford Escort Cosworth nepokořil. Posádka ve složení Milan Chvojka – Hanka Chvojková ani napočtvrté nedokázala tuto RZ překonat a letos asi 300 metrů po jejím startu byla nucena odstoupit kvůli utrženému brzdiči pravého zadního kola, který znemožnil vozu pokračovat dál v soutěží a byl důvodem odstoupení posádky ze závodu.

Co vlastně bylo letos na Šumavě nejzajímavější z pohledu posádky, přibližuje Milan Chvojka:“Na soutěž jsem se těšil, již při seznamovacích jízdách bylo jasné, že díky vrtochům počasí, nebude až tolik záležet na výkonu závodních vozidel, jako spíše na spolehlivosti výkonů a jízdě bez zbytečných chyb. I díky sněhu jsem se těšil na to, že využijeme nedávno získané zkušenosti s tímto povrchem z úvodní Jaenner Rallye a použijeme i připravené zimní pneumatiky.

Technika a hlavně RZ Boříkovy stála ovšem proti nám a naší snaze. Krátce po startu jmenované RZ, v prvním retardéru, nás bohužel potkala stejná technická závada jako při loňské Waldviertel Rallye, když nám tentokrát na pravém zadním kole upadl brzdič, zablokoval kolo a znemožnil nám pokračovat v soutěži. Škoda, těšil jsem se na sobotní rychlostní zkoušky, které nakonec rozhodly. Ovšem soutěž je soutěž, a naše technika už není z nejmladších. "

Milanova slova doplňuje Hanka Chvojková slovy:“Jsem velmi smutná, vypadá to, že nám RZ Bořikovy přináší v posledních letech jenom smůlu a tak si myslím, když přístí rok povede trať Rally Šumava opět zmíněnou RZ, bude levnější a bodově nastejno zůstat doma.“

Teamové barvy hájili na sedadlech spolujezdců také Zuzka Chvojková, Jirka Volf a Láďa Dolínek.

Zuzka společně s Petrem Pospíšilem ve voze Honda Intagra sk. A7 vybojovali konečné 6.místo ve třídě A7 a na celkové 43.místo v absolutní klasifikaci. „Byl to boj udržet dvojkolku na cestě a tak jsem ráda, že jsme v cíli,“ říká Zuzka Chvojková k průběhu závodu.

Jirka Volf, poprvé s novým pilotem Vojtou Štajfem (létajícím novinářem), poprvé ve voze sk. N a poprvé ve svojí kariéře na Rally Šumava, dosáhli na životní výsledek a to 3.místo v absolutní klasifikaci a 2.místo v klasifikaci mistrovství evropy. “Byl to naprosto vynikající závod, od začátku jsme jeli podle toho jak jsme si před závodem řekli, rychle ale po silnici až do cíle! S Vojtou nám to v autě klapalo, neměli jsme žádnou krizi a ani žádný technický problém s autem, takže jsem spokojen. Doufám, že naše společné závody v průběhu letošní sezóny zaznamenají ještě podobně cenné úspěchy,“ říká spokojeně Jirka.

Láďa Dolínek s Jiřím Skoupilem ve voze Nissan Almera GTI sk.A7 vybojovali konečné 4.místo ve třídě A7 a na celkové 33.místo v absolutní klasifikaci. „Byl to velmi zajímavý závod od začátku do konce a tak jsem velmi spokojen, že jsme v cíli a udrželi jsme dvojkolku na cestě,“ říká Láďa k průběhu letošní Rally Šumava.

Všem fanoušků, kterých bylo při nepříznivém počasí v okolí tratí mnoho, děkujeme za podporu a přejeme hodně pěkných zážitků při nadcházející Valašské Rally.

ChM - tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose