www.car.cz
 

Jiří Janák s alfou při premiéře v MS na Monze v první dvacítce
     5.4.2006 08:30 - tisková zpráva


Český jezdec Internet Expres Prima Teamu Jiří Janák si v neděli v Monze odbyl svoji premiéru v MS cestovních automobilů na okruzích - FIA WTCC. S vozem Alfa Romeo 156 S 2000 se v konkurenci pětatřiceti jezdců neztratil a ve druhém závodě se dokonce vešel do druhé desítky.

"Měli jsme problémy s brzdami, takže nejen tovární auta, ale i někteří jezdci soukromých týmů mi ujížděli. Musíme na tom zapracovat. Výsledkově to sice není špatné, ale premiéru v mistrovství světa jsem si představoval lépe," řekl po závodě Jiří Janák. "Jirka jel s vozem z roku 2003, zatímco soupeři mají auto letošní. Rozdíl něco přes sekundu a půl mezi ním a Farfusem není tak velký, ale na autě se musí dál pracovat. Cenná jsou jeho dvě pátá místa v otevřeném italském šampionátu," dodal šéf týmu Stanislav Matějovský.

První závod na 11 kol vyhrál za slunečného počasí loňský vítěz seriálu Angličan Andy Priaulx s BMW. Na trati došlo k několika kolizím, vyjet musel dokonce safety car. Janák však zbytečně neriskoval a ze třicáté pozice na startovním roštu se propracoval až na jednadvacáté místo. Druhý závod na 9 kol byl ještě dramatičtější. Favorit Priaulx dokonce nedojel, když ho z trati vyhnal jeho krajan Thompson se seatem. Vítězství získal Brazilec Farfus s alfou.

Janák si vedl ještě lépe a probojoval se až na osmnácté místo, což je pro soukromníka v konkurenci několika jezdců z F1 a továrních týmů velmi dobrá vizitka. Na startu chyběly avizované vozy Lada 21 106, které by se měly objevit až zhruba v polovině sezóny.

Výsledky - I. závod: 1. Priaulx (V. Brit./BMW 320si), 2. Muller (Fr./SEAT León), 3. Thompson (V. Brit./oba SEAT León),... 21. Janák (ČR/Alfa Romeo 156), II. závod: 1. Farfus (Braz./Alfa Romeo 156), 2. Muller, 3. Manu (Švýc./Chevrolet Lacetti),... 18. Janák.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Brněnský Drak 2006 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose