www.car.cz
 

AGROTEC WÜRTH rally Hustopeče – téměř stovka posádek
     6.4.2006 10:16 - Pavel Jelínek


AGROTEC WÜRTH rally 2006 se rychle blíží. Pořadatelé po uzávěrce přihlášek sečetli počet zájemců o start a s potěšením mohou konstatovat, že přihlášeno je celkem 95 posádek. Navíc velmi tvrdý bude boj o zlato, kde je několik vážných adeptů. Přihlášeni jsou všichni nejvážnější zájemci o sprinterský titul.

 

Startovní listina tak bude přeci jen mnohem lépe zaplněna, než při úvodním podniku šampionátu Rally Vysočina, či třeba při Valašské rally o minulém víkendu. K Josefu Semerádovi, Karlu Trojanovi, Pavlu  Červenkovi, Jiřímu Volfovi a dalším očekávaným medailistům přibyl těsně před uzávěrkou přihlášek také zlínský Mirek Jandík, či další rychlý Moravák Petr Poulík. Po delší pauze ohlásil návrat Jiří Tošovský a premiérově se rovněž s lancerem má objevit Lumír Firla. Jak známo, tento ostravský dosud hlavně okruhový jezdec (a šéfmechanik týmu Emila Trinera) se právě v Hustopečích před dvěma roky premiérově objevil za volantem exTrinerova SEATu Cordoba WRC, ale nyní pojede s produkčním vozem a rád by startoval v celém šampionátu sprintů.

 

Navíc ještě jednáme s trojicí zajímavých jezdců, takže ani toto číslo nemusí být konečné,“ podotýká k celkovému počtu přihlášených ředitel soutěže Rudolf Kouřil. Konkrétní jména ale zatím tají.

 

Na poslední chvíli se přihlásil také avizovaný obhájce prvenství Roman Odložilík, i když je jasné, že možnost obhajoby bude letos v dané konkurenci silných produkčních vozů spíše nereálná. V jeho třídě S 1600 bude k vidění i třeba Petr Zedník s vozem Ford Fiesta S 1600, či Dušan Kouřil s Fiatem Punto S 1600.

 

Z domácích jezdců se kromě Martina Rady s novou Alfou Romeo 147 2.0 TWS v barvách pořadatelského klubu objeví také několik brněnských posádek, které to do místa konání mají rovněž blízko. Pojedou již uvedení Jirka Volf, či spolujezdec Karla Trojana Petr Řihák, ale také Michael Bartončík nebo Andrea Trunkátová, oba s Hondami Civic VTI. Přihlášen je také Zdeněk Vrátníček se Škodou Felicia. Důvěrně silničky v okolí města  Hustopeče ale zná především Robert Škola, který pojede s produkčním Mitsubishi Lancer EVO VII, připravovaným ve spolupráci s Davidem Komárkem, a proto jede i v barvách jeho týmu.

 

V současné chvíli organizátoři operativně řeší problém s propadáním části vozovky na druhé ze tří připravených erzet. „Bude nutné udělat přeložku silnice u  křižovatky u Nikolčic. Mělo by se jednat asi o padesát metrů nové cesty. Ale jedná se ještě také o méně náročném řešení situace,“ upřesňuje Kouřil.

 

Pořadatelé v letošním ročníku připravili celkem 6 RZ, každý ze tří úseků se pojede dvakrát. Vlastní soutěž se jede v sobotu 15. dubna, takže po ní bude následovat prodloužený velikonoční víkend. Startuje se v 8 hodin ráno z Dukelského náměstí v Hustopečích, cíl je tamtéž již hodinu po poledni.

 

Vstup na rally je zdarma, programy budou k dispozici na benzínových pumpách v okolí centra soutěže, či přímo v AGROTECu Hustopeče. Program bude navíc také v elektronické podobě ke stažení na stránkách soutěže, stejně jako mapy.

 

Hlavní partneři akce jsou: generální sponzor: Würth

Hlavní sponzoři: Eurotel, CAC LEASING, CASTROL, Česká pojišťovna

 

 

Oficiální stránky: http://www.AGROTECautoklub.cz/

                          http://www.AGROTEC.cz/

 

 

 

Tisková informace 2. AGROTEC WÜRTH rally 2006 č.8

V Brně 5. dubna 2006

 

Pavel Jelínek

Media servis

www.car.cz , www.motormix.cz 

 

 

Časový harmonogram II. Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006

 

Sobota 15. dubna 2006

 

RZ 1 Uherčická           9,24 km     8:21 hod.

RZ 2 Divácká             13,23 km    8:39

RZ 3 Velkopavlovická  15,31 km    9:03

 

RZ 4 Uherčická            9,24 km    11:02

RZ 5 Divácká             13,23 km    11:20

RZ 6 Velkopavlovická  15,31 km    11:44

 

Celková délka 75,56 km


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2006 od Sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose