www.car.cz
 

Vladimír Berger útočí na špičku Rally Super Serie
     6.4.2006 16:08 - tisková zpráva


Vladimír Berger měl začátek letošní sezony poměrně pestrý. Vystřídal dva různé vozy a dva spolujezdce. V jednom však pro něj byly oba starty na Rallye Šumava i Valašské rallye podobné a to umístěním na stupních vítězů. Přestože jel jen dvě soutěže Rally Super Serie (RSS) drží po Valašské rallye třetí příčku v tomto letos nově vypsaném seriálu.  

 

Na konci loňské sezony se týmu Auto Jarov, za který Vladimír Berger již dlouhá léta startuje, dotklo definitivní vyřazení kitových dvoulitrů z klasifikace obou domácích šampionátů. Padaly úvahy o změně typu, nebo dokonce značky auta. Nakonec vše vyřešilo vypsání Rally Super Serie. S naší octavií bychom mohli jet i MMČR a MČR, ale znamenalo by to vrátit se ke slabšímu motoru a také další změny a to se nám nechtělo. Byl by to krok zpět. Rozhodli jsme se tedy pro RSS, ovšem bez zimních soutěží, protože nákup vybavení by byl příliš drahý. Soustředíme se na asfaltové podniky,“ říkal před sezonou Vladimír Berger, ale nakonec se v zimě přeci jenom svezl. Na Šumavě totiž zaskočil za Jana Kopeckého v kitové fabii týmu Impromat a nutno říci že úspěšně.

 

V průběhu soutěže, kterou absolvoval s Petrem Grossem a moc si jeho diktát pochvaloval, nejprve proháněl Josefa Petáka. Chvíli byl dokonce na druhém místě ve sk. A. Pak po výletu do závějí klesl mimo „bednu“. V závěru prvního dne v noci, kterou Vladimír nijak nemiluje, před sebe musel pustit Antonína Tlusťáka. S Tlusťákem sváděl boj i v sobotu až do poslední vložky, na kterou mazácky obul svou fabii do seriových zimních pneu a díky tomu se opět probojoval na čtvrté místo v áčkách.

 

Škoda Fabia Kit Car může bodovat jen do RSS a tak ve výsledcích sk.A posádku Vladimír Berger - Petr Gross nakonec nenajdeme, ale body za vítězství ve sk. S se budou v dalším průběhu roku hodit. Ostatně prokázala to i Valašská rallye a její průběh. Valašku již Vladimír Berger absolvoval ve své osvědčené a mimořádně spolehlivé octavii. Vrátil se i neméně osvědčený spolujezdec Jaroslav Jugas. Společně nejprve sváděli bitvu se starým známým z okruhového Octavia Cupu Františkem Doškem.

 

Nevydechli si ani po Doškově odstoupení. V noci se k známým obtížím, které znají všichni, kteří jezdí s brýlemi, přidalo i nepříjemné zamlžování předního skla, takže museli, byť jen o sedm desetin, přepustit své průběžně čtvrté místo Josefu Sedláčkovi. „Zamlžené okno bylo nepříjemné a kdyby se jen mlžilo, ale ono připomínalo spíše vrata od chléva a velké kapky po něm stékaly v proužcích vody,“ popsal noční nepříjemnosti extovární pilot.

 

Druhá etapa již probíhala za nepoměrně příjemnějšího počasí a tak se mohla síla octavie i jezdecké umění posádky dokonale projevit. Během pěti sobotních vložek zajela posádka týmu Auto Jarov čas vždy v elitní pětici, z toho dvakrát byli třetí a se soutěží se rozloučili druhým nejrychlejším časem na poslední vložce. Odměnou jim bylo čtvrté místo absolutně, druhá místa v Přeboru Moravy a RSS, díky čemuž se právě v RSS probojovali na průběžně třetí příčku za vedoucím Raimundem Baumschlagerem a Toto Wolfem.

 

„Sobota již byla zcela bez problémů a myslím, že i kdyby nám v pátek přálo víc štěstí, tak bychom výše asi nebyli, takže jsem spokojený,“ uzavřel Vladimír Berger, kterého v nejbližší době uvidíme v Tišnově, Českém Krumlově a snad i na Bohemii, pokud pořadatelé start jeho Škody Octavia 2,0 umožní.

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz


 
 
Fotogalerie:   MS cesťáků 2006 na Monze, foto Karel Hrnčíř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose