www.car.cz
 

GP Qataru 2006: Smrž ve druhé řadě, Abrahám zadřel motor a je na chvostu
     8.4.2006 07:15 - tisková zpráva


GP Qatar, pátek 7.4. 2006


Cardion AB Motoracing, Jakub Smrž 250 ccm
Volný trénink 2 8. místo  Nejrychlejší kolo: 2´03.891

Jakub Smrž: „I druhý den jsem byl ve volném tréninku osmý a v kvalifikaci si udržel druhou řadu na startu sedmým místem.
Do dnešního volného tréninku jsme udělali nějaké změny na geometrii motorky, ale zase jsme se vrátili zpět, protože jsem nebyl spokojen a ke konci se mi podařilo zajet čas, kterým jsem si zajistil  8 místo. “


Kvalifikace 2 7. místo  Nejrychlejší kolo: 2´02.902
Jakub Smrž: „V nastavení jsme se před kvalifikací vydali opačným směrem a od začátku jsem byl s motorkou velice spokojen. Motorka byla nejen rychlá, ale i podvozek fungoval perfektně. V průběhu jsme ještě zkoušeli tvrdší gumy na závod a postupně se mi dařilo zrychlovat, navíc úplně sám bez závěsu za jiným jezdcem.

Trošku mě mrzí, že se mi nepodařil konec tréninku podle mých představ a v nejrychlejším kole jsem ztratil pár desetinek na prvním úseku okruhu. Ale každopádně jsem se sedmým místem na startu velice spokojen!!!

Doufám, že se mi zítra povede dobrý start a chtěl bych bojovat o umístění v první desítce. V těchto tropických podmínkách to bude určitě velice těžký závod, ale snad se mi podaří proměnit dnešní kvalifikační výsledek v dobrou pozici v cíli.

GP Qatar, pátek 7.4. 2006

Cardion AB Motoracing, Karel Abraham 125 ccm

Volný trénink 2  Pozice: 31  Nejrychlejší kolo: 2´12.028

Karel Abraham: „Hned ráno bylo horko. Snažil jsem se najít nejlepší stopu v zatáčkách, kde ji ještě dobře neznám. Ke konci jsem se pokoušel zajet čas pod 11. Jednou jsem se chytl dobré skupinky a před rychlou zatáčkou mě předjel Faubel. Sám jel moc rychle a vyjížděl ven. Jel jsem pod ním a tímto mě vytlačoval. Oba jsme měli na mále a málem spadli.

Poslední kolo bylo moje nejrychlejší, i přesto že jsem v jedné zatáčce vyjel ven ze stopy. Byl tam písek, proto sem měl docela problémy udržet se. Myslím si, že tohle kolo by byl pravděpodobně můj rekord, možná i s časem pod 2´11.“

Kvalifikace 2   34. místo  Nejrychlejší kolo: 2´11.598

Karel Abraham: „První dvě kola jsem zajížděl píst. V nájezdu do třetího kola, kdy už jsem mohl jet naplno se mi v první zatáčce zadřel motor. Naštěstí jsem neupadl, a mohl jsem zajet do boxu. Zde mi mechanici vyměnili píst a válec. Na posledních 8 minut jsem se mohl vrátit do kvalifikace.

 Potom už nebyl čas znovu zajíždět, tudíž jsem musel jet hned naplno, ale bohužel jsem nestačil objet ani jedno kolo, protože se objevila další závada.

Všechny nás to mrzí, že jsem nemohl druhou kvalifikaci absolvovat, ale zítra udělám vše proto, abych tuto ztrátu dohnal.“

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Závody off road v Podbořanech, archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose