www.car.cz
 

Jan Kopecký druhý korsický den postoupil na desáté místo.Opět nejlepší fabie
     9.4.2006 00:56 - tisková zpráva


Sobotní etapou pokračovala asfaltová Rally Korsika, které se účastní i posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký.

Ačkoliv na sobotním programu byly pouze čtyři rychlostní zkoušky, které však měly velmi náročný profil, nebyla sobotní etapa vůbec snadná. S nástrahami sobotní etapy se však Jan Kopecký s Filipem Schovánkem vypořádali velmi dobře a posunuli se v průběžném pořadí na desátou příčku. Na bodovanou osmou pozici ztrácejí pouze 16,7 vteřiny.

Rally Korsika pokračuje zítra závěrečnou nedělní etapou, která je složena ze čtyř rychlostních zkoušek a lze čekat vyrovnané souboje o světové body až do cíle závěrečného testu.

„I v dnešní etapě se potvrdilo, že klíčovým faktorem jsou zkušenosti z předchozích startů a bezchybný rozpis. Poznatky o aktuálním stavu trati od průzkumné posádky byly dnes přesnější. K úplné spokojenosti nám scházejí již jen drobné detaily, které jsou ovšem velmi důležité a mnohdy rozhodující.

Vůz Škoda Fabia WRC fungoval dnes bezchybně a panovala s ním velká spokojenost. Pouze ke konci některých rychlostních zkoušek se nám přehřívaly přední pneumatiky, ale s tímto problémem se potýkaly i ostatní posádky.

Sobotní etapu bych hodnotil jako náročnější svým profilem tratí a vyžadující přesnější rozpis. Velmi se těším na závěrečnou nedělní etapu, která je rychlejší a měla by nám svým charakterem více vyhovovat,“ řekl v cíli páteční etapy Jan Kopecký.

Velmi pozitivní na dosavadním průběhu Rally Korsika je skutečnost, že Jan s Filipem zajíždějí časy, které jsou kvalitní. Ačkoliv patří posádce Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký průběžná desátá příčka, dosahované časy jsou srovnatelné se širší špičkou.

Honza má objektivní nevýhodu ve svém teprve druhém startu v Rally Korsika oproti svým soupeřům, kteří v této náročné asfaltové soutěži startují poněkolikáté. Tato nevýhoda je znásobena faktem, že Rally Korsika vede po tradičních rychlostních zkouškách, které se prakticky nemění. Obtížnost soutěže tkví ve velmi náročném profilu rychlostních testů. Především v úseku RZ 5/7 téměř neexistuje rovný úsek.

Škoda Fabia WRC fungovala absolutně bez problémů,“ doplnil vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Triola Cup 06 Bílina - závody do vrchu od M.Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose