www.car.cz
 

Speciální zařízení na zkoušení trubek pro automobilový průmysl v provozu u JÄKLa
     9.4.2006 11:15 - tisková zpráva


Dceřinná firma Mittal Steel Ostrava uvedla do provozu speciální zařízení na zkoušení trubek pro automobilový průmysl

 

Karvinská firma JÄKL, jenž je vlastněná společností Mittal Steel Ostrava, v těchto dnech uvedla do provozu dvě speciální zkušební zařízení na testování trubek směřujících do automobilového průmyslu. Zařízení patřící k nejmodernějším na světě jsou výrobkem německé společnosti Institut Dr. Foerster a přišly na 21 milionů korun.

 

 Trubky jsou na nových zařízeních od německé firmy Dr. Foerster testovány metodou vířivých proudů. Tato investice zajistí stoprocentní kontrolu povrchu trubek,“ říká generální ředitel firmy Stanislav Konkolski s tím, že za jeden den se na dvou nových přístrojích zkontroluje až 13.200 kusů trubek. Tato kontrola je vyžadována normami a standardy pro dodávky do automobilového průmyslu po celém světě.

 

Vedení karvinské společnosti se loni rozhodlo, že se v následujících letech bude více orientovat na výrobu automobilových komponentů, což jsou produkty s výrazně vyšší přidanou hodnotou. Do nových technologií na produkci automobilových součástek loni směřovalo 34 milionů korun a dalších deset milionů korun bude investováno v letošním roce.

 

Trubky, které jsou nyní „kontrolovány“ na nových zařízeních, směřují k subdodavatelům pro automobilový průmysl, kteří zásobují přední světové výrobce Toyota, Škoda, Dacia, Volvo nebo Karosa.

 

 

PR

 

Ing. Jana Dronská

Tisková mluvčí Mittal Steel Ostrava


 
 
Fotogalerie:   Rallye Berounka 2006 - od Radka Rochelta

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose