www.car.cz
 

GP Qataru 2006: Jakub Smrž konečně s body. 10 místo !!!
     9.4.2006 19:31 - tisková zpráva


GP Qatar, sobota 8.4. 2006

Cardion AB Motoracing, Jakub Smrž 250 ccm

Závod    10. místo

Jakub Smrž: „Povedený víkend se mi podařilo zakončit desátým místem v závodě a jsem velice spokojen!

Dnes bylo sice opět teplo, ale od rána foukal hodně silný vítr a ve warm upu jsem se hlavně snažil zjistit, která místa na trati jsou kvůli větru nebezpečná.
Start nebyl špatný, ale trošku jsem váhal v prvních kolech a závod jsem začínal těsně za top10. Pak už jsem dokázal zajíždět slušné časy a jel jsem ve skupině, která bojovala o 7. místo.

Většinu závodu jsme bojovali s Takahashim a Simoncellim a později se na nás dotáhl ještě Porto. Několik kol před koncem už jsem cítil, že odchází přední guma a pouze jsem se snažil udržet kontakt s ostatními. V předposledním kole trochu vyjel Takahashi, čehož jsem využil a do posledního kola vjížděl na 9. místě. V posledním kole mě však předjel a to docela riskantně, že jsem měl co dělat, abych se vyhnul kolizi. Ještě jsem ho zkusil předjet na cílové rovině, ale bohužel mi chyběla setina sekundy, což pro mě znamenalo 10. místo v cíli.

Určitě bylo možné dojet na lepším umístění, ale po nevydařeném závodě v Jerezu jsem chtěl hlavně dojet a tudíž jsem zbytečně neriskoval. Od Jerezu jsme udělali veliký pokrok a celý víkend jsem se držel v první desítce, což jsem dnes potvrdil 10. místem. Navíc jsem dokázal zajet 6. nejrychlejší kolo v závodě a v některých pasážích tratě jsem byl lepší než jezdci, s kterými jsem bojoval.

Chtěl bych poděkovat celému týmu za perfektní práci a jsem rád, že to takhle dopadlo a teď máme výsledek, od kterého se můžeme odrazit. Už se těším na další závod do Istanbulu, kde se mi loni jelo velice dobře.

 

 

 


PR

Zuzana Ulmanová


 
 
Fotogalerie:   Triola Cup 06 Bílina - závody do vrchu od M.Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose