www.car.cz
 

Lackův opětovný vstup mezi nejlepší truckery Evropy se vydařil. Bronz !!
     10.4.2006 09:28 - tisková zpráva


Po roční přestávce se Adam Lacko nyní naplno vrátil mezi jezdce Evropského poháru tahačů. Už před prvním závodem na španělském okruhu Catalunya se vědělo, že špička závodního pole bude velmi široká a vyrovnaná. Většina jezdců i komentátorů uváděla, že do bojů o první místa může zasáhnout deset i více jezdců.

Sobotní tréninkové jízdy, které se jely 8. 4. 2006 v rámci prvního podniku letošního ročníku FIA European Truck Racing Cupu na španělském okruhu Catalunya, tyto předpovědi jen potvrdily. Adam se mezi vedoucími jezdci neztrácel a při vyhodnocení tréninkových časů se vždy objevoval v první desítce. Při druhé tréninkové jízdě však náhle Adamův tahač vypověděl poslušnost a po zajetí do boxů se zjistilo, že došlo k vážné poruše na diferenciálu.

Oprava této závady i přes maximální úsilí mechaniků přece jen zabrala nějaký čas a tak musel Lacko vynechat jak třetí tréninkovou jízdu, tak i kvalifikační závod. Do sobotního pohárového závodu proto nastupoval z poslední pozice šestadvacetičlenného pole jezdců. V závodě se však famózní jízdou nakonec probojoval až na šesté místo a připsal si tak prvních šest bodů do celkového bodování letošního FIA European Truck Racing Cupu.

V neděli se pak dařilo Adamovi ještě více. Nejprve si vybojoval osmým nejlepším časem čtvrtou řadu na startovním roštu kvalifikačního závodu a v něm pak dojel šestý. To byla dobrá výchozí pozice pro hlavní nedělní závod. Adam v něm velmi dobře odstartoval a hned v úvodu se mu podařilo předjet obě favorizované Buggyry pilotované Davidem Vršeckým a Gerdem Koerbrem. Dostal se tak na třetí místo, které už do konce napínavého závodu, přes neustálé ataky za ním těsně jedoucích Buggyr, uhájil.

"Jsem velmi spokojen, že se mi podařilo udělat v prvním závodě dobrý výsledek a dostat se na stupně vítězů. Už i proto, že se nám tu včera kvůli technické závadě příliš nedařilo a naši mechanici museli velmi tvrdě pracovat, abychom se vůbec mohli sobotního závodu zúčastnit. Že vůz připravili perfektně potvrdil nejen sobotní, ale hlavně oba nedělní závody. S vozem se mi jelo velmi dobře, ale byly to velmi těžké závody." řekl po dojezdu spokojený Adam Lacko.

Atmosféra zdejších závodů je velmi příjemná. Desítky tisíc diváků jezdci skutečně za volantem dobře vnímají. Tento sport je ve Španělsku velmi populární a to byl také jeden z důvodů, proč se INTERNET EXPRES PRIMA VITTO TEAM přihlásil také do bodování v rámci Španělského poháru (La Copa de Espaňa de Carreras de Camiones 2006). Adam Lacko v nedělním závodě obsadil druhé místo hned za vítězným Antonio Albacetem.

V celkovém hodnocení je Lacko po prvním podniku letošního evropského šampionátu na šestém místě s celkovým ziskem 23 bodů. Příští, v pořadí druhý závod, se jede ve dnech 27. - 28. 5. na okruhu v italském Misanu.

 

PR

oficiální týmové stránky : http://www.csms.cz/


 
 
Fotogalerie:   Buggyry dobyly Barcelonu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose