www.car.cz
 

SEAT přiváží adrenalin i do jedné stopy. Fourcross poprvé v Praze
     13.4.2006 11:17 - tisková zpráva


V Praze se 1. května pojede první závod ve fourcrossu SEAT 4X Masters

 

Dlouholeté partnerství importéra automobilů SEAT a nejúspěšnějšího českého bikera Michala Prokopa, ozdobené mnoha sportovními vavříny, bude letos korunováno skutečným svátkem jedné stopy: Vůbec poprvé se v ČR pojede mezinárodní závod ve fourcrossu SEAT 4X Masters! V pondělí 1. května, pouhé tři dny před prvním letošním závodem Světového poháru 4X ve Španělsku, se stovka nejlepších světových závodníků sejde v novém fourcrossovém areálu v Praze 13 – Stodůlkách aby bojovala nejenom o slávu vítěze, ale také o nebývale vysoké „prize money“ v celkové výši 6500 euro.

 

Dynamika, sportovní vitalita, svěže mladý duch - to jsou nejvýraznější „genetické“ rysy automobilů SEAT. Kromě designu a vlastností samotných vozů SEAT tomuto charakteru odpovídá i podpora, kterou dovozce automobilů SEAT poskytuje mladým sportovním disciplínám a sportovcům. SEAT již řadu let podporuje Michala Prokopa, krále českých bikerů, kterému se letos podařilo do Prahy pozvat skutečnou elitu světového fourcrossu. Na zbrusu nové trati Polis XIII, postavené podle návrhu Michala Prokopa, se tak utkají mj. známý „showman“ Francouz Cédric Gracia, z Jihoafrické republiky přijede mistr světa a vítěz Světového poháru ve sjezdu Greg Minnaar, barvy Spojených států amerických budou hájit megastar freeridingu a univerzální sjezdař i fourcrossař Kyle Strait a zejména Brian Lopes, úřadující mistr světa 4X a největší soupeř našeho Michala Prokopa.

 

 „Fourcross – to je pro jezdce adrenalinová zábava a pro diváky skvělá podívaná. O tom se může každý 1. května přesvědčit na vlastní oči,“ říká Pavel Šilha, vedoucí divize SEAT společnosti Import Volkswagen Group. „Vstupné je zdarma a lákadlem je určitě i bohatý doprovodný program se spoustou výborných kapel. A chybět samozřejmě nebudou ani vozy SEAT, připravené pro předváděcí jízdy. To vše na výborně přístupném místě, jen pár minut chůze od stanice metra B Hůrka.“

 

30 sekund adrenalinu

Fourcross (také 4X nebo 4-Cross) je nejmladší, ale rychle se rozvíjející disciplínou horských kol, uznávanou Světovou cyklistickou federací UCI. Na 300 až 500 m dlouhou svažitou trať s umělými překážkami vyrážejí vždy čtyři jezdci najednou, často dochází k tvrdým kontaktům i pádům. Vyřazovacím způsobem se pak do finálové jízdy dostávají ti nejlepší bikeři.

 

Český fourcross má za sebou teprve čtyři sezony, ale mezi sportovní veřejností si již získal vysoké renomé a České republice náleží v žebříčku federace UCI první místo!

 


Časový plán závodu SEAT 4X Masters

Pondělí 1. května 2006

Areál Polis XIII, ulice Pod Hranicí, Praha 13 – Stodůlky

 

11:00 – 13:45             Tréninky

14:00 – 14:45             Kvalifikace

16:00 – 16:45             Koncert 100 oC

17:00 – 18:30             Finálové jízdy

19:00 – 19:50             Koncert Status Praesents

19:50 – 20:00             Break dance NGS Crew

20:00 – 20:50             Koncert Blade

21:00                Ohňostroj

22:00                After Party v klubu P.M.

 

 

SEAT 4X Masters ve zkratce

 

Datum:                    Pondělí 1. května 2006 (státní svátek)

Vstupné:             Zdarma. Místa na tribuně lze objednávat na www.seat4Xmaster.com

Místo konání:             Praha 13 Stodůlky, trať Polis XIII v ulici Pod hranicí

Hromadná doprava:         Stanice Hůrka na trase metra B leží jen cca 300 metrů od cíle

Doprava autem:       Od západu a jihu po Rozvadovské spojce končící zhruba kilometr od Polis        XIII, či z východu a severu po Jižní spojce a Radlické ulici

Pravidla:            Jediná společná pro maximálně 100 mužů i odvážných žen. Do 1. kola závodu postupuje 64 nejrychlejších z kvalifikace.

Webová stránka:      www.seat4Xmasters.com

 

Trať:                Celkem zhruba 350 metrů dlouhá a kolem pěti metrů široká zahrnuje sedmdesát metrů dlouhou startovní rovinku, čtyři obrovské klopenky, dva „dropy“ a jednu záludnou neklopenou točku následující po velmi rychlém úseku.

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:    Off Road Marathon CFOR ve Šternberku od Pavla a Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose