www.car.cz
 

Polák Bartolomiej Grzybek na Valašce hvězdou
     13.4.2006 11:21 - tisková zpráva


Bartolomiej Grzybek na Valašce hvězdou první kategorie

Úspěšný úvod sezóny týmu Motocar Sport Zádveřice v AČR našel své pokračování i na XXV. Valašské rally. Na této soutěži sice tým měl pouze jediné želízko v ohni v podobě vozu Honda Civic Type R a jeho polské posádky Bartolomiej Grzybek – Michal Ranik, hosté ze severu ale předvedli vynikající výkon. Soutěž dokončili na šesté příčce absolutního pořadí a suverénně zvítězili ve třídě N3.

 

Valašská rally je soutěží s dlouhou a slavnou tradicí, letošní ročník ale příliš diváckého nadšení nepřinesl. Jednou z mála posádek, které dokázaly diváky upoutat, byla doposud u nás málo známá polská dvojice Bartolomiej Grzybek – Michal Ranik, která absolvovala premiérový start s vozem Honda Civic Type R týmu Motocar Sport Zádveřice. Soutěž měla být pro posádku zejména věnována osahávání nového sportovního nářadí.

 

Hned od jejího úvodu ale ani přátelé polské posádky nechtěli uvěřit pohledu na výsledky. Od úvodního testu se totiž Grzybek s Ranikem pohybovali nejen suverénně na špici třídy N3, ale také v první desítce absolutního pořadí! Když se po třetí rychlostní zkoušce dostali dokonce na fantastickou pátou příčku jen pár vteřin za nejlepší dvoukolku soutěže pilotovanou bývalým továrním pilotem škodovky Vladimírem Bergerem, tajil se dech už úplně všem.

 

Obavy o jízdu „za hranou“ ale měli pouze ti, kdož neviděli Poláky na trati. Při pohledu na výtečně fungující vůz Honda Civic Type R a oku lahodící dravou jízdu s jistotou vedeného bíločerveného vozu na trati, se zúčastněný divák úspěšným výsledkům nedivil. Na nočních testech pak Type-R očíslovaný stejně jako dres Dominika Haška (tedy 39) dále dominoval své třídě. Ve vyrovnané bitvě o čtvrtou až sedmou příčku sice klesl na pomyslné dno, na „bramborového“ Sedláčka však ztráceli Poláci jen necelé dvě vteřiny.

 

Bartolomiej Grzybek byl právem spokojen: Auto jede výborně, jen jsme se dnes trochu sžívali s pro nás nezvyklým chováním zadních brzd. Z průběžného výsledku máme samozřejmě radost, ale zítra zkusíme ještě trochu zrychlit.“

 

A v sobotu pokračoval Bartolomiej přesně podle svého slibu ve výtečném výkonu. Hned na úvodní rychlostce dne Grzybek s Ranikem přeskočili Sedláčka, na dalším testu se posunuli už na pátou příčku před Skoupila se silným lancerem. Vyrovnaný boj se Skoupilem byl pak pro Poláky úspěšný až do poslední rychlostní zkoušky, kdy nakonec pouhou jedinou vteřinku navrch přece jen získal na svou stranu Skoupilův turbomotor. Ani konečná šestá příčka nemohla být pro posádku Bartolomiej Grzybek – Michal Ranik zklamáním, spíše je mrzelo, že si podle pořadatelů jakožto zahraniční jezdci ani vybojované poháry neměli zasloužit.

 

Nakonec se ale i toto vyřešilo a pilot mohl i pořadatele pochválit: Moc se nám tu líbilo, byla to pro nás krásná soutěž. Vůz jsme zejména chtěli otestovat před polským mistrovstvím, kde budeme letos s týmem Motocar Sport Zádveřice spolupracovat. Kéž by vše klapalo tak dobře jako tentokrát…“

 

Prozraďme ještě, že Grzybkovi s Ranikem se na Valašce zalíbilo natolik, že začali zvažovat i svou účast na Barum rally. Kdo Poláky viděl na tratích v pátek či sobotu, potvrdí, že i na naší největší soutěži by byli opravdovou ozdobou a ani v nabitém startovním poli by se neztratili.

 

 

Karel Špaček

www.motosport-review.cz

 

PR

 

Tisková informace MOTOCAR SPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Berounka 2006 - od Radka Rochelta

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose