www.car.cz
 

AGROTEC WÜRTH rally 2006 těsně před startem
     14.4.2006 14:01 - Pavel Jelínek


AGROTEC WÜRTH rally 2006 je připravena a devět desítek posádek z celé republiky se již sjelo na jih Moravy. Nyní již za sebou mají většinu seznamovacích jízd, které jsou na programu až do pátečního večera. Vlastní soutěž pak startuje v sobotu 15. dubna v osm hodin ráno a cíl bude již hodinu po poledni.

 

Z téměř stovky přihlášených posádek se omluvilo jen několik málo závodníků, takže konečný počet dvojic na startu by měl být 89. Což je zhruba třikrát tolik, než bylo při loňském kandidátském podniku na závod mistrovství republiky. A hlavně - nechybí žádná z avizovaných hvězd. Odhlásily se spíše posádky z druhé části startovního pole.

 

Pořadatelé museli v minulých dnech řešit také nečekaný problém s propadnutím vozovky na jedné z erzet. Naštěstí nebylo nutné vybudovat několik desítek metrů náhradní vozovky, jak se zvažovalo, ale došlo k technologicky jednoduššímu a finančně mnohem levnějšímu zarovnání příkopu, takže propadlinu lze nyní bezpečně objíždět. Navíc  tak bude úsek ještě zajímavější.

 

„Trať je v pořádku a opravena. Opravili jsme také šotolinové  úseky, které jsou rovné a pevné, ale klouzavé, protože mají nový povrch. Sesunutá vozovka u křižovatky nad Nikolčicemi (RZ 2,5) je nahrazena zarovnáním levého příkopu, takže zůstává dostatečná šíře. Navíc zde byl plánován přírodní retardér a průjezd křižovatkou a tímto retardérem nyní bude soutěž ještě o něco náročnější,“ doplnil ředitel soutěže Rudolf Kouřil. Rozsáhlé záplavy na jihu Moravy se v podstatě připravené trati soutěže nedotkly.

 

Diváky může těšit účast řady zkušených posádek, které se pravděpodobně „poperou“ o celkové prvenství. I když při sprintech stačí jediné malé zaváhání a je po šancích na medaile, jak známo... Ztráta se pak již těžko dohání. Z tréninkových důvodů na jih Moravy přijedou Karel Trojan s Petrem Řihákem, kteří pojedou s číslem tři na svém lanceru.

 

Soutěž pro ně bude prvním letošním podnikem bez sněhu a ledu, i když tvrdit to na sto procent nelze a stát se může cokoliv - byť předpovědi počasí tomu zatím nenasvědčují. „Hustopeče budou pro nás tím nejlepším testem před slovenskou Rally Tatry. Doufáme, že se předpověď vyplní a v pátek a sobotu bude slunečné počasí a sucho. Po třech soutěžích odjetých na hřebech se již s Petrem nemůžeme dočkat prvního letošní startu na slickách,“ těší se Trojan.

 

„Uvidíme, jak se pro nás sprint bude vyvíjet. Pokud budou námi dosahované časy srovnatelné s konkurencí, která bude velmi silná, pokusíme se i o slušné umístění a na bednu,“ doplňuje Petr Řihák, pro něhož je soutěž téměř domácí, jelikož je z nedalekého Brna.

 

Také Miroslav Jandík přijel ze Zlínska na jih Moravy s pěknými dojmy i slušným přídělem bodů ze sněhové úvodní soutěž rallysprintového šampionátu Rally Vysočina v Okříškách, kde obsadil pěknou třetí příčku v absolutní klasifikaci, byť jen těsně před Trojanem. „Zimní klouzání na úzkých pneumatikách s hroty se nám moc líbilo. Opět se nám vyhnuly veškeré technické problémy a krizové situace. Jen nás trochu mrzí to couvání na prologu. Jak se ukázalo, i taková malá ztráta může hrát na krátkém rallysprintu důležitou roli,“ vzpomínal Jandík.

 

Velkým favoritem bude průběžně po Okříškách vedoucí muž šampionátu Josef Semerád, který ovšem premiérově přijede s nejnovějším Lancerem EVO IX., s nímž se však zatím bude hlavně seznamovat. Na předchozí Mogul Šumava rally se ale Semerádovi vůbec nezadařilo, když předvedl kotrmelec hned po pár kilometrech po startu. Na stejnou soutěž má neradostné vzpomínky také Viktor Szabó, který kvůli podivnému a podle něj zcela nekorektnímu vyloučení neviděl její cíl.

 

Nyní se ale těší na sobotní start : „Náš lancer pořád voní novotou, na Šumavě jsem ho totiž pořádně nemohl vyzkoušet a tak jsou Hustopeče vítanou příležitostí, kde si vyzkouším auto v plném nasazení na asfaltu. Přesto jsme získali určité poznatky a udělali ve vývoji týmu a auta pokrok,“ těší se na start Viktor Szabó a dodává : „Určitě nehodlám jet na výlet a rozhodně svoji kůži nedám zadarmo. O body do šampionátu mi nejde, spíš tady chci naučit auto poslouchat a co nejvíce se s ním skamarádit. To jde jen při stoprocentním závodním nasazení.“

 

Po dvouleté pauze se na závodní tratě vrací také pražský TipCars Rally Team a to s vítězi Českomoravského poháru 2005 Martinem Kožmínem a Miloslavem Talaváňou, kteří zatím zůstávají věrni svému mistrovskému vozu Mitsubishi Lancer EVO VI, ale v průběhu sezóny přesednou do osmičky.

 

Také na Hustopečsku lze očekávat velké souboje právě mezi Trojanem i Jandíkem, či Volfem. Zapomenout nelze ani na úřadujícího mistra Pavla Červenku. Ale mezi produkčními vozy budou na startu více než dvě desítky vozů, z nichž se o medaile možná může poprat i polovina. Minimálně obhájit stříbro z Okříšek by jistě chtěl také Jiří Volf s dalším lancerem. V minulých dnech ovšem testoval také nové subaru svých týmových kolegů. Brňan, jehož letošní prioritou je právě účast v kompletním seriálu domácích jednodenních automobilových soutěží, měl na Vysočině i veliké štěstí a na úplný závěr si prožil pěkné drama, i když  až po  průjezdu  cílovou fotobuňkou poslední erzety. Pro tentokrát by rád dojel bez podobného nerváku. Jeho Mitsubishi Lancer Evo VIII. po celý závod fungovalo skvěle, ale na cílovou rampu už sotva doškytalo a vzápětí „dovrčelo“ definitivně. Naštěstí pro Volfa až po projetí rampou. Ostatně, správné závodní auto má vyhrát a pak se rozpadnout, jak se říká ….

 

„Sice jedeme na každou soutěž vyhrát, protože jinak by závodění nemělo smysl, ale tohle byl na začátek sezony skvělý výsledek,“ vzpomíná Volf na slušný úspěch z poloviny března. A těší se na sobotu.

 

Na jihu Moravy se uskuteční i další než dosud zmíněné premiéry. Domácí jezdec Martin Rada a zároveň šéf pořadatelů pojede s červenou dvoulitrovou Alfou Romeo 147, která bude novým a zatím jediným podobným krasavcem na tratích našich rally. Daniel Běhálek, nově startující v týmu Klub Fox Racing, zase přijede s premiérou zbrusu nového Subaru Impreza Sti. „Do závodu samozřejmě opět půjdeme s vidinou a přáním nějakého dalšího solidního výsledku. Konkurence ale bude na Hustopečích velice nabitá, nepůjde tam tolik o správnou volbu pneumatik, ale pro dobré umístění bude zapotřebí ideální shoda spousty faktorů, bez nichž to prostě nejde,“ naznačil Běhálek.

 

Ve startovním poli však budou k vidění nejen jezdci v nejsilnějších vozech. Svoji druhou letošní soutěž absolvuje na cestách mezi vinicemi i poli také posádka Lubomír Minařík – Viktor Semela, tradičně startující s vozem Škoda Felicia Kit Car. Tedy vítězové své třídy v Okříškách a ostatně i na Valašské rally. „Moc dobře se teď necítím, protože prodělávám nějakou virózu. Doufám ale, že do závodu budu fit“, prozradil ve své tiskové zprávě Luboš Minařík a pokračoval: „Jsem zvědav, jaké budou v Hustopečích erzety. Budeme se snažit bojovat o co nejvyšší příčky. Při pohledu na startovní listinu Hustopečí jsem však zjistil, že máme ve třídě šestnáct aut, takže o umístění na stupních vítězů bude velký boj! “

 

A podobně by šlo ještě hodně dlouho pokračovat. Doplňme ještě několik organizačních záležitostí: 

 

Součástí trasy soutěže budou tři uzavřené úseky (rychlostní zkoušky) a to:

RZ  1,4 Uherčická, která je vedena po soukromých polních a obslužných komunikacích. Bude v sobotu 15.4.2006  od  7.00 hod. do  12.30 hod. UZAVŘENA !

 

RZ  2,5 Divácká, která je vedena po státní komunikaci č.420 a 381 z Hustopečí přes Kurdějov do obce  Diváky a dále po obslužných a lesních komunikacích k obci Boleradice. Bude         od  7.30 hod. do 13.00 hod. UZAVŘENA !

                  

RZ 3,6 Velkopavlovická, která je vedena po soukromých polních a obslužných                       komunikacích a částečně po státní komunikaci Němčičky - Bořetice a Velké Pavlovice - Němčičky. V sobotu bude od  8.00 hod. do 14.00 hod. UZAVŘENA !

 

Uzávěry komunikací jsou pouze na nezbytně nutnou dobu stanovenou sportovními řády FIA a NSŘ a průjezd vozidel Policie, HZS a sanitních vozidel .

 

Dbejte prosím pokynů pořadatelů a v době uzavření nevjíždějte na tyto komunikace! Děkujeme Vám za pochopení a pozitivní přístup ke sportovní  akci. Přejeme Vám všem krásný sportovní zážitek,“ vzkazuje ještě divákům, ale také místním občanům jménem pořadatelů Rudolf Kouřil.

 

Diváci by v neposlední řadě měli dodržovat běžné dopravní předpisy, když není vyloučeno, že na některých místech mohou být v pohotovosti i policejní radary. Würth Agrotec rally Hustopeče startuje o Bílé sobotě v 8:00 hodin přímo z hustopečského náměstí. Mimochodem navigaci diváků k trati usnadní označení šipkami, což se zde osvědčilo již vloni. Pořadatelé divákům doporučují především návštěvu komentované divácké zóny v obci Diváky. Zajímavých míst ale na trati bude mnohem více.

 

Pořadatelé v letošním ročníku připravili celkem 6 RZ, každý ze tří měřených úseků se pojede dvakrát. Servisní zóna bude letos přemístěna do rozsáhlého areálu v Zaječí, přičemž servis je v plánu po třech prvních odjetých erzetách a poté po šesté RZ, tedy před odjezdem na cílovou rampu.

 

Vlastní soutěž se jede v sobotu 15. dubna, která je označována jako Bílá sobota. Start je v 8 hodin ráno z Dukelského náměstí v Hustopečích, cíl je tamtéž již hodinu po poledni.

 

Vstup na rally je zdarma a příjezdy k diváckým místům budou značeny šipkami. Připraveny jsou tři tisíce programů, které budou k dispozici na benzínových pumpách v okolí centra soutěže, či přímo v AGROTECu a v centru rally. Veškeré informace  a mapy jsou navíc v elektronické podobě ke stažení na stránkách soutěže.

 

Hlavní partneři akce jsou: generální sponzor: Würth

Hlavní sponzoři: Eurotel, CAC LEASING, CASTROL, Česká pojišťovna

 

 

Oficiální stránky: http://www.AGROTECautoklub.cz/

                          http://www.AGROTEC.cz/

 

 

 

Tisková informace 2. AGROTEC WÜRTH rally 2006 č.10

V Brně 14. dubna 2006

 

Pavel Jelínek

Media servis

www.car.cz , www.motormix.cz 

 

 

Z programu rally:

 

Otevření servisního parkoviště:

    Místo:            areál Agrotec a.s.areál celního skladu 452, Zaječí

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:             9,00 hod

 

Prezentace posádek a předání itineráře:

    Místo:                      Agrotec a.s., U Dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum a čas:            13. 4. 2006 (čtvrtek)            od 12,00 hod do 18,00 hod

                        14. 4. 2006 (pátek)            od 7,30 hod   do 12,00 hod

 

Začátek seznamovacích jízd

    Datum a čas:            13. 4. 2006 ve 12,30 hod - viz. ZU

 

Zahájení tiskového střediska a akreditace médií:

    Místo:                      Agrotec a.s., U Dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:             13,00 hod

 

První zasedání sportovních komisařů:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:             19.00 hod 

 

Administrativní přejímka:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:                        od 13,00 hod do 17,30 hod

 

Registrace průzkumných vozidel:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:             od 13,00 hod do 17,30 hod

 

Technická přejímka - plombování a značení:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:                        od 13,30 hod do 18,00 hod

 

První zasedání sportovních komisařů:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:             19.00 hod 

 

Vyvěšení oficiální startovní listiny

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            14. 4. 2006

    Čas:             20.00  hod 

 

Start rally:

    Místo:                      Hustopeče, Dukelské náměstí

    Datum:            15. 4. 2006

    Čas:                        8,00 hod      (čas 1. vozidla)  

 

Cíl rally:

    Místo:                      Hustopeče, Dukelské náměstí

    Datum:            15. 4. 2006

    Čas:                        13,14 hod      (čas 1. vozidla)

 

Závěrečná technická kontrola:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            15. 4. 2006

    Čas:             ihned po dojezdu posádek do cíle rally

 

Vyvěšení předběžných konečných výsledků:

    Místo:                      Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

    Datum:            15. 4. 2006

    Čas:             16.00 hod

 

Vyhlášení výsledků - rozdílení cen:

    Místo:                    hotel CENTRO, Hustopeče

    Datum:            15. 4. 2006

    Čas:                        17.30 hod

 

Umístění uzavřeného parkoviště

·           UP před startem rally nebude zřízeno.

·           UP kontroly přeskupení bude umístěno v Hustopečích, Dukelské náměstí

·           UP po dojezdu bude umístěno v areálu Agrotec a.s., U dálnice 2, 693 01 Hustopeče (areál IVECO)

 

 

Časový harmonogram II. Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006

 

Sobota 15. dubna 2006

 

RZ 1 Uherčická           9,24 km     8:21 hod.

RZ 2 Divácká             13,23 km    8:39

RZ 3 Velkopavlovická  15,31 km    9:03

 

RZ 4 Uherčická            9,24 km    11:02

RZ 5 Divácká             13,23 km    11:20

RZ 6 Velkopavlovická  15,31 km    11:44

 

Celková délka 75,56 km

 

Povrch trati:

asfalt různých druhů         90,9 %

šotolina                             8,4 %

kostky                               0,4 %

panely                                0,3%

 

 Oficiální seznam přihlášených i se startovními čísly


 
 
Fotogalerie:   Poznáte je ? Nahlédnutí do kokpitu od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose