www.car.cz
 

Hustopeče: Konečně zlato pro Rallye Party Team a Jiřího Hladíka
     18.4.2006 06:04 - tisková zpráva


Posádka Jiří Hladík – Marcela Dolečková (st.č. 88), zvítězila v Hustopečích ve třídě N1, ale nebylo to jednoduché.

 

Po třetím místě v Okříškách, kde startovala posádka v novém složení a bez hrotů, odjížděl tým na Agrotec Würth Rally s přáním zvítězit ve třídě. Ovšem nic není zadarmo a v tomto případě to platilo snad trojnásobně.

 

Při pátečním zkoušení vozu, se ve vysokých otáčkách začal z výfuku valit modrý dým a náš tým se pomalu začal loučit se startem do rally.  Po kontrole mechanik konstatoval popraskané pístní kroužky, ale jelikož se olej dostával do sání pouze kolem 7000 otáček, padlo rozhodnutí startovat.

 

Na první RZ zajíždí naše posádka nejlepší čas ve třídě, o šest vteřin před druhým Karlem Pohnerem a 47 místo absolutně. Motor drží a vše jde podle plánu. Ale na druhé RZ přichází chyba a ve výjezdu ze šotoliny přes horizont na asfalt vůz chytá krajnici s mokrým listím a po sérii smyků končí zapíchnutý v příkopě. Auto se po delší snaze diváků a spolujezdkyně podařilo dostat zpět na silnici, ale posádka přesto odhaduje ztrátu okolo minuty a půl.

 

Vítězstvím na třetí RZ ovšem trable nekončí. V servisu hlásí posádka rány na pravé straně přední nápravy a mechanik zjišťuje uklepání dvou šroubů na pravém rameně. Náhradní šrouby se berou z tréninkové Suzuki a mechanik je bleskově vyměňuje. Následuje dolití oleje a po dotankování start do druhého kola. Všechny následující vložky se daří vyhrát, ale v první třetině poslední RZ přichází ještě jeden šok – motor začíná jít na dva válce! Naštěstí se asi po kilometru opět chytá a šťastná posádka může dojet na cílovou rampu, pro premiérové vítězství.

 

,, Byla to nádherná soutěž, ale tolik nástrah jsem a komplikací jsem snad ještě nezažil. Hned po startu první RZ jsme viděli na horizontu přebíhat přes cestu srnku a jak to většinou bývá druhá následovala za ní, tu jsme minuli opravdu jen o kousek. Další věci nemá smysl komentovat, ale chci moc poděkovat divákům, kteří nás vytlačili z hlubokého příkopu. Obrovský dík patří i našemu mechanikovi Honzovi Rudolfovi, bez kterého bychom neměli šanci.

 

V neposlední řadě musím poděkovat spolujezdkyni Marcele Dolečkové, která svým nadšením a bezchybným diktátem již v Okříškách, jasně prokázala že je víc než platným členem týmu a volba spolujezdce byla správná.’’ Dodává k soutěži jezdec Jiří Hladík.

 

 

 

Další soutěž absolvuje Rallye Party Team 13. května v Tišnově

 

 

 

 

Rallye Party Media


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth rally Hustopeče 2006 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose