www.car.cz
 

Vojtěch Štajf čerstvě jmenovaným reprezentantem pro rallye
     18.4.2006 22:36 - tisková zpráva


ŠTAJF V REPREZENTAČNÍM TÝMU

V úterý 18.dubna se v sídle Autoklubu České republiky v pražské Opletalově ulici podepisovaly reprezentační smlouvy. Vybraní sportovci motoristických disciplin, kteří budou letos Českou republiku zastupovat v různých šampionátech, se oficiálně stali členy „Czech National teamu“. Jedním z čerstvě jmenovaných reprezentantů je i jezdec týmu Subaru ČR – Deník Blesk Vojtěch Štajf.

Dvaatřicetiletý úspěšný soutěžní jezdec a novinář získal díky titulu druhého vicemistra v celkovém hodnocení loňského Evropského poháru v Rallye - východ pro letošní sezónu prioritu FIA B a Federace automobilového sportu Autoklubu ČR jej nominovala do reprezentace pro rok 2006. V barvách Českého národního týmu se Vojtěch Štajf se svým spolujezdcem Jiřím Černochem a vozem Subaru Impreza Spec. C zúčastní letošního Evropského poháru v rallye FIA – centrální zóny.

Prioritou v reprezentačních startech bude účast v soutěžích na Slovensku, v Chorvatsku, Maďarsku a Rakousku, do Evropského poháru pak patří i domácí Bohemia Rallye, kde bude letos Štajf obhajovat loňské absolutní prvenství. V plánu týmu Subaru ČR – deník Blesk pak samozřejmě nadále zůstává boj o co nejlepší umístění v Mezinárodním mistrovství ČR v rallye, status reprezentantů a účast na zahraničních soutěžích pak ale jezdec vítá především jako další příležitost sbírat zkušenosti:

Z členství v reprezentaci mám obrovskou radost. Je vidět, že naše výsledky v loňském roce zaujaly a rád bych tak svými výkony na zahraničních soutěžích nezklamal ve mne vloženou důvěru. Na druhou stranu půjde především o sbírání zkušeností na pro mě neznámých tratích a také nevím, jak silná bude zahraniční konkurence.

Mojí prioritou samozřejmě je co nejlepší výsledek v domácím mistrovství a k tomu mi můžou další starty jedině pomoci, protože v našem závodním Subaru tak najezdím víc kilometrů. V některých ohledech ale bude vše logisticky složitější, neboť třeba Chorvatská Ina Delta rallye se jede pouhý týden po Rallye Český Krumlov. Budeme se s tím ale muset popasovat a celý tým se na závody v zahraničí moc těší,“ řekl Vojtěch Štajf, který pojede v národních barvách poprvé ve své kariéře.


VOJTĚCH ŠTAJF


Narozen: 9.3.1974
Spolujezdec: Jiří Černoch
První start v soutěži: Rallye Šumava 1999
Vůz: Subaru Impreza Spec. C

Největší úspěchy:
Vicemistr ČR ve třídě N3 v roce 1999
Mistr ČR ve třídě N3 v roce 2000
3. místo absolutně Rallye Šumava 2004
1. místo absolutně Bohemia Rallye 2005
3. místo celkově FIA Evropský pohár východ 2005
3. místo Janner Rallye 2006

Media team
  
PR


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose