www.car.cz
 

Češi na MS třídy Supersport a ME superstock 600 ve španělské Valencii po sobotě
     23.4.2006 10:20 - tisková zpráva


22. 04. 2006 - Tým Intermoto Czech Klaffi absolvoval kvalifikaci na třetí kolo světového šampionátu třídy Supersport, poprvé v letošním roce se jezdec královéhradeckého týmu představil i ve třídě Superstock 600, která na stejném okruhu dnes odjela i závod.

 

Motocyklový tým Intermoto Czech Klaffi nastoupil ve španělské Valencii ke třetímu kolu světového šampionátu supersportů a premiérově i k Mistrovství Evropy třídy Superstock 600. Během pátečního a sobotního dne absolvovala trojice jezdců tréninkové a kvalifikační jízdy, Honza Prudík poté i svůj závod mezi "stokovou" elitou starého kontinentu. William de Angelis si pro start nedělního závodu zajistil 16. pozici, zatímco Tomáš Mikšovský bude startovat až ze 31. místa. Honza Prudík, který ve Valencii startoval poprvé v kariéře, v sobotu v podvečer nastoupil k závodu superstock 600. Z 34. pozice na startu, dokázal brněnský jezdec dokončit závod na 22. pozici.

 

 

William de Angelis (kvalifikace SSP 16. místo - 1:39,216)

Přál jsem si startovat alespoň ze třetí řady, ale šestnácté místo je rozhodně dobré. Museli jsme zapracovat na nastavení podvozku, protože podmínky oproti testům před třemi týdny jsou hodně odlišné. Nakonec je z toho čtvrtá řada ve společnosti Stigefelta, Zaisera a Vizziella - a to rozhodně není špatné.

 

Tomáš Mikšovský (kvalifikace SSP - 31. místo - 1:40,318)

Ve velké konkurenci jsem sice dokázal zlepšit svůj čas ze včerejší kvalifikace, ale bohužel mě to nikam neposunulo. V posledním kole kvalifikace jsem udělal drobnou chybu, která mě stála možná pět míst. Časově nemám velký odstup. Vloni by tento čas stačil na třinácté místo, ale letos je konkurence nesrovnatelně těžší. Nejvíce ztrácím ve druhém sektoru a tak hlavně tam se musím zlepšit. Zítra se budu muset pokusit dobře odstartovat a vybojovat co nejlepší umístění.

 

Jan Prudík (závod STK 600 - 22. místo - +54,507)

Na tomto okruhu jsem poprvé. Postupně jsem během víkendu zlepšoval své časy. Ve druhé kvalifikaci jsem se zlepšil o 1,5 sekundy, ale posunulo mě to pouze o jedno místo. Do závodu jsem startoval ze zadní řady, ale měl jsem dobrý start a posunul jsem se o několik pozic.

 

Ve druhé zatáčce došlo k hromadnému pádu. Já se musel vyhýbat ležícím jezdcům a ztratil jsem při tom kontakt se skupinou, kterou jsem již nedojel, ale 22. místo při prvním startu v této velmi silně obsazené třídě je pro mne úspěchem. Celý víkend byl pro mne velkou zkušeností. Nyní je další závod na Monze, což je pro mne další okruh, kde jsem nikdy nebyl, nicméně beru to jako výzvu pro další postup kupředu.

 

 

 

Intermoto Czech Klaffi Team

World Supersport Championship

www.klintermoto.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Valtr Offroad Marathon Šternberk od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose