www.car.cz
 

Ondra Ježek veze první letošní body z ME třídy Superstock 600 ve Valencii
     23.4.2006 10:27 - tisková zpráva


22. 04. 2006 – Motocyklový tým Gold Fren Team Erinac získal díky svému jezdci Ondrovi Ježkovi první letošní body v Mistrovství Evropy třídy Superstock 600, jehož první kolo se konalo na španělském okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie.

Již samotné tréninky a kvalifikace naznačily, že v silách českého závodníka Ondry Ježka je boj o bodované pozice. Již při páteční kvalifikaci jezdec týmu Gold Fren Team Erinac zajel čas 1:45,132, který mu provizorně přidělil dvanáctou kvalifikační pozici. V sobotní části se sice Ondrovi nepodařilo páteční čas překonat,  21. pozice v součtu dvou kvalifikačních tréninků předznamenávala náročný závod, nicméně odstup od bodovaných pozic byl minimální, vždyť například od nejlepší desítky dělila Ondru Ježka pouhá sekunda.

Samotný závod poznamenala velká kolize mnoha jezdců ve druhé zatáčce okruhu. Výborné první kolo, ve kterém Ondra dokázal překonat několik svých protivníků, potvrdilo šanci na bodovanou pozici. V cíli tohoto úvodního kola byl mladý jezdec klasifikován již na 13. pozici. Během dalších kol sváděl brněnský rodák souboj s Švýcarem Sutterem a Holanďanem Ten Napelem. V závěru závodu nedovolily českému jezdci značně opotřebované pneumatiky zaútočit na lepší příčku. Přesto se podařilo Ondrovi vybojovat umístění v nejlepší desítce, když právě na desátém místě projel cílem závodu.

V celkovém pořadí Mistrovství Evropy třídy Superstock 600 patří Ondrovi Ježkovi stejná pozice jako v závodě. Dalším podnikem evropského šampionátu bude italské kolo pořádané na superrychlém okruhu v Monze, kde se jede za čtrnáct dní.

Ondra Ježek: "Celý víkend jsme se potýkali s výkonem motoru, který nebyl podle našich představ. Před závodem jsme změnili nastavení motorky a vyměnili jsme výfuk. Po startu jsem se bohužel o tři místa propadl, ale v následující zatáčce jsem čtyři soupeře předjel. Postoupil jsem i díky pádu ve druhé zatáčce, kde spadlo najednou šest jezdců.

Po prvním kole jsem byl tedy již na bodovaném místě. V závodě mi motocykl fungoval již lépe než v tréninku a tak jsem byl schopný bojovat o nejlepší desítku. Škoda, že se mi nepodařilo za svými zády udržet Suttera a Ten Napela, ale i tak jsem s desátým místem velmi spokojený.

Po nepovedené kvalifikaci jsem první desítku nečekal. Děkuji svému týmu, který odvedl maximum při přípravě motocyklu do závodu. Věřím, že získané body jim jsou dobrou odměnou."

 

 

Petr Štola
www.racing-foto.com
PR

 

GOLD FREN TEAM ERINAC – tisková zpráva č. 01 / 2006


 
 
Fotogalerie:   Slovácký kopec,KW Berg cup 2006 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose