www.car.cz
 

Královéhradecký tým Intermoto na okruhu v Cheste u Valencie
     23.4.2006 23:12 - tisková zpráva


23. 04. 2006 - Další čtyři body pro tým Intermoto Czech Klaffi získal ve španělské Valencii jezdec ze San Marina William de Angelis. Čech Tomáš Mikšovský dokončil závod na 22. pozici.

 

Okruh Ricardo Torma v Cheste u Valencie byl dnes svědkem třetího závodu mistrovství světa třídy supersport. Královéhradecký tým Intermoto Czech Klaffi do závodu nastoupil v tradičním složení s Williamem de Angelisem a Tomášem Mikšovským.

Jezdec ze San Marina se po startu závodu usadil na šestnácté pozici, tedy na pozici, která mu patřila i po kvalifikaci. S postupem závodu se propracovával kupředu a tak v šestém kole již figurovalo jeho jméno na čtrnácté, tedy bodované pozici. Po celý závod sváděl Willy velký souboj s Tatu Lauslehtem, a když dokázal Fina za svými zády udržet, radoval se v cíli společně s týmem ze třináctého místa.

 

Tomáš Mikšovský nastupoval do závodu z pozice, která nebyla pro start nejlepší, navíc byl při startovacím manévru ovlivněn chybou Rakušana Chrise Zaisera, který nedokázal správně odstartovat. Ze 32. místa na startu se nakonec Tommy dostal po 23. kolech závodu na konečné 23. místo.

 

Po závodě byl pro příliš lehký motocykl diskvalifikován domácí Jordi Torres, a tak se jezdci týmu Intermoto Czech Klaffi nakonec posunuli o jednu pozici kupředu. Zatímco Tomáš Mikšovský je klasifikován jako 22. jezdec, William de Angelis si veze domů čtyři body za dvanácté místo. V celkové klasifikaci se De Angelis posunul na 16. pozici, když na jeho kontě je sedm bodů.

 

William de Angelis (12. místo)

Dnes to byl opravdu velmi tvrdý závod. Po celých 23 kol se bojovalo na sto procent. Startovní manévr byl dobrý a já si udržel svou pozici z kvalifikace. Problém byl v tom, že přede mnou jedoucí Lauslehto jel první tři kola pomaleji a já jej nedokázal předjet. Tím nás odpojil od velké skupiny bojující o místa v nejlepší desítce.

 

Pak Tatu získal správný rytmus, oba dva jsme zajížděli časy shodné s předními jezdci a několikrát jsme se předjeli. V závěru jsem mu již nedal šanci. Dvanácté místo je určitě úspěch pro mne i pro celý tým, ale všichni víme, že je v našich silách umísťování v top ten. K tomu potřebujeme především zlepšit kvalifikaci.

 

Tomáš Mikšovský (22. místo)

Start se mi povedl hodně dobře, trefil jsem se do světel. Šel jsem přes dvě řady. Pak se nám tam najednou objevil Zaiser, který doslova stál. Jel jsem za jedním jezdcem a tak jsem ho viděl na poslední chvíli. Zaklapl jsem to, vyhnul se mu, ale najednou jsem se propadl na konec. Do první zatáčky jsem najížděl na předposledním místě.

 

Nezbývalo mi než se snažit bojovat a pokusit se znova postoupil. Jsem zklamaný z toho startu, ale už se těším na Monzu, kde si to chci všechno vynahradit. Je to okruh, který se mi líbí, vloni jsem tam bodoval a tak doufám, že i letos se to povede.

 

 

 

Intermoto Czech Klaffi

World Supersport Championship

www.klintermoto.cz

PR
 
 
Fotogalerie:   Oceněné foto fotosoutěže Rallye Tatry 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose