www.car.cz
 

Červnová XXVIII. Rally Agropa zná konečnou podobu
     25.4.2006 08:57 - tisková zpráva


       XXVIII. RALLY  AGROPA 2006           16. - 17. června 2006


          Pořadatelé z AMK Pačejov již obdrželi všechna potřebná povolení k pořádání XXVIII. ročníku Rally Agropa. Díky pochopení  obecních úřadů dostala trať soutěže jinou podobu, než na jakou byli příznivci rally zvyklí v  minulých letech. Organizátoři se snažili pozměnit rychlý charakter tratě, a tak do programu zařadili zcela novou rychlostní zkoušku v okolí obce Žihobce. Tato RZ bude skutečným jezdeckým rájem. Také diváci se zde mohou těšit na nové zajímavé úseky. Součástí rally zůstává měřený úsek přes Třebomyslice i rychlostní zkouška Háj.

Ta se vrací do podoby z roku 2002, kdy startovala v obci Komušín. Inovací prošla i rychlostní zkouška Nezamyslice. Ta se pojede v opačném směru a bude ochuzena o „letecký“ lesní úsek u Mačic.


          Přestože chybí některá oblíbená divácká místa, slibuje nová trať po létech určité stagnace oživení a zatraktivnění soutěže. V dnešní době, kdy český rallysport trochu upadá, musí zejména pořadatelé sprintrally hodně bojovat o přízeň diváků. Pačejovští pořadatelé na ně myslí v první řadě, proto se snaží připravit na trati velký výběr diváckých míst. Také časový harmonogram je tradičně vždy postaven tak, aby divák mohl zhlédnout co nejvíce průjezdů s krátkými přejezdy mezi RZ. V tomto nastoleném trendu nebude ani letošní ročník vyjímkou. Soutěžní posádky určitě ocení nový servisní areál v prostorách bývalých kasáren Pod Kalichem v Sušici.


            Rally Agropa přišla po dvanácti letech o právo pořádat mistrovství ČR v rally historických vozidel. Tato krásná vozidla byla vždy ozdobou soutěže a byla by velká škoda, pokud by se letos na startu neobjevila. Pořadatelé tudíž vypsali alespoň volný podnik pro posádky historických vozidel. Věříme, že tento krok soutěžní týmy ocení a přijedou si do Pačejova zazávodit.


            Další velkou novinkou je změna jednoho z mediálních parterů. Poprvé v historii projevilo zájem o užší spolupráci rádio Kiss. Zástupci tohoto média přišli s velmi zajímavou nabídkou, a tak pořadatelům nebránilo nic v podpisu smlouvy s tímto oblíbeným rádiem. Příznivci rally  tak mohou očekávat aktuální výsledkový servis i živé vstupy a rozhovory s posádkami.

            Tradiční  zůstává páteční program rally. Obyvatelé Horažďovic a okolí se mohou opět těšit na předstartovní show na Mírovém náměstí, kde bude  připraven zajímavý program. Také start a cíl soutěže zůstane díky pochopení městského úřadu na horažďovickém náměstí.

Do slavnostního startu soutěže zbývají už jen dva měsíce.  Veškeré novinky z příprav XXVIII. Rally Agropa budeme průběžně zveřejňovat.


           
Tiskové středisko                                       Pavel Štípek Ing.
Tomáš Cihlář         tajemník RALLY AGROPA
Jana Cihlářová Ing.
Pačejov nádraží čp. 170
341 01  Horažďovice


PR


 
 
Fotogalerie:   Fotopozvání na pestrý program do Mohelnice 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose