www.car.cz
 

Václav Pech vTatrách poprvé s novým mitsubishi - EVO IX.
     25.4.2006 15:38 - tisková zpráva


Po delší odmlce se opět hlásí o slovo soutěžáci, které čeká během následujícího víkendu třetí podnik domácího mistrovství v rallye. Také plzeňský jezdec a úřadující mistr republiky v rallye Václav Pech jun. je na cestě do Púchova, kde se zúčastní Rallye Matador Tatry.

Od posledního letošního startu plzeňské posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel na Rallye Šumava uběhly již dva měsíce. To ještě startovali s půjčeným vozem. V Púchově to ale bude jinak. „Jak jsme již avizovali podařilo se nám nyní dokončit naše nové soutěžní auto, kterým je vůz Mitsubishi Lancer EVO 9. Mechanici z „Charouz Racing systém“ v Žebráku vložili veškerý svůj um a zkušenosti do přípravy našeho zbrusu nového soutěžního vozu. Většinu příprav jsme dokončili uplynulý víkend, kdy jsme také absolvovali řadu zkušebních kilometrů, při kterých se mimo jiné nastavovaly tlumiče, svornosti diferenciálů, brzdy atd.

Zatím jsme ale jezdili jen se sériovou řídící jednotkou motoru a teprve v úterý specialista z firmy Motec nainstaluje do motoru závodní software a provede poslední jeho doladění. My s Petrem se v kompletně hotovém voze svezeme až na čtvrteční zkušební rychlostce před samotným startem soutěže, kterého se již nemůžeme dočkat. Stále větší radost mám i z tréninkového automobilu Mitsubishi EVO 9, jehož zapůjčení mně na tuto sezónu zprostředkoval pan Charouz ve spolupráci s Mitsubishi Motors,“ říká Václav Pech jun.

Ten je právě nyní na cestě do slovenského Púchova, které se stalo v posledních letech centrem Rallye Matador Tatry. Tato soutěž je tak, jako v uplynulém roce zařazena do našeho domácího mistrovství, současně se také jede jako Mistrovství Slovenska a také jako FIA Evropský pohár. „Do Púchova se vracím velmi rád a to nejen kvůli tomu, že se nám zde v posledních pěti ročnících podařilo čtyřikrát zvítězit. Letos nás podle dostupných informací čeká z poloviny známá trať, která se jela během minulých ročníků, ale druhá polovina se pojede na starší úsecích, kde se naposled závodilo při Barum Rallye někdy před pětadvaceti lety, takže ve startovním poli se najde málokdo, kdo by tyhle rychlostky pamatoval. Budou to pro všechny nové tratě a o to bude soutěž těžší a také zajímavější,“ řekl ještě Václav Pech jun. před svým odjezdem na Slovensko.

 Jezdce nyní čekají seznamovací jízdy. Vlastní soutěž odstartuje již v pátek diváckou rychlostní zkouškou v Púchově. Na sobotu a také na neděli pak pořadatelé připravili pro posádky dalších patnáct RZ o celkové délce 224 km. Vítězná posádka bude zpět na cílové rampě v Púchově v neděli 30.4.2006 ve 13:00. 

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2006 od Sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose