www.car.cz
 

Nové Volvo V50 pro sport i mladé a rodiny
     tisková zpráva


Nové Volvo V50 SPORTOVNÍ KOMBI PRO MLADÉ, DYNAMICKÉ A NÁROČNÉ RODINY
• Sportovní kombi s atraktivním designem a s řadou praktických funkcí
• Cílovou skupinou jsou mladé rodiny s aktivním životním stylem
• Cílem je prodej 74 000 vozidel ročně
• Největší trhy jsou německý a švédský

Nové Volvo V50 je vůz, který je označován jako sportovní kombi (sportswagon) a který je moderním následníkem řady předchozích modelů Volvo, jejichž sportovní design byl okořeněn množstvím praktických funkcí.
„Důraz byl kladen na atraktivní design a na sportovní pojetí, přičemž jako „prémii“ vůz nabízí množství praktických detailů a objemný zavazadlový prostor,“ říká Hans-Olov Olsson, prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars.
Design a úroveň výbavy nového Volva V50 také pokročily, a to směrem k většímu kombi, modelu Volvo V70. „Volvo V50 je menší, ale přesto zákazníkům nabízí vlastnosti velkého automobilu v kompaktním formátu. V kombinaci se vzrušujícím designem a s výjimečnými jízdními vlastnostmi se tento vůz ve svém segmentu stává mimořádně silným konkurentem,“ dodává Hans-Olov Olsson
Omlazení značky je důležitým prvkem strategie společnosti Volvo Cars. Společnost očekává, že nové Volvo V50 bude atraktivní zejména pro rodiny s dětmi u kterých se věk rodičů pohybuje mezi 30 a 40 lety.

„Vstupní řada našich „V“ modelů se tak stane ještě atraktivnější. Nové Volvo V50 je skutečný luxusní automobil, jehož vlastnosti jsou zaměřené přímo na mladé rodiny, které kladou na automobil velké nároky jak z hlediska designu, tak z hlediska aktivního životního stylu,“ pokračuje Hans-Olov Olsson.

Cíl 74 000 prodaných vozů za rok
Prodej nového Volva V50 bude zahájen v první polovině roku 2004 a cílový průměrný prodej je 74 000 vozidel za rok, přičemž důraz bude kladen na evropský trh.
Největším jednotlivým trhem pro tento vůz bude Německo, kde se očekává v průměru 15 000 prodaných vozů Volvo V50 ročně. Po něm bude následovat Švédsko (10 000), Velká Británie (8 000), Itálie (7 000) a Nizozemsko (5 500).

Více za vaše peníze již v základní výbavě
Základní cena nového vozu bude o něco vyšší než u současného Volva V40, avšak tento nárůst je více než dostatečně kompenzován skutečností, že nový model má rozšířenou základní výbavu. Například klimatizace a elektrické ovládání oken vpředu i vzadu jsou nyní součástí standardní výbavy. Na většině trhů standardní výbava zahrnuje i protismykový systém DSTC.
Většina doplňků, které je možné objednat pro větší Volvo V70, je k dispozici také pro zákazníky nového Volva V50. To platí například pro vestavěný telefon a navigační systém.

Vyrobeno v Belgii
Podobně jako zcela nové Volvo S40, také Volvo V50 bude vyráběno v závodě společnosti Volvo Cars v belgickém Gentu. Výroba vozů Volvo v nizozemském Bornu bude ukončena s předchozími modely Volvo S40 a V40.
Závod v Gentu bude po svém úplném dokončení největším výrobním závodem společnosti s kapacitou 270 000 vozů ročně.

Nové Volvo V50 je druhým vozem v řadě nových modelů Volvo, které sdílejí společnou technologii s vozy značek Ford a Mazda. Kromě nového Volva S40 a Volva V50 bude v Gentu vyráběno i Volvo S60, zatímco výroba Volva V70 bude převedena do závodu v Torslandě ve Švédsku. Závod v Torslandě vyrábí také modely Volvo XC70, Volvo S80 a Volvo XC90.



tisk  info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose