www.car.cz
 

Patrik Semlbauer byl v úvodu vrchařského ME v Rechbergu celkově pátý
     30.4.2006 21:30 - Pavel Jelínek


Náš automobilový závodník Patrik Semlbauer, který se proslavil i jistou  drogovou  aférkou, ale zřejmě již je vše  vyřešeno....,  obsadil dnes pěkné páté místo v absolutním pořadí úvodního klání mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu v rakouském Rechbergu. Zároveň vyhrál třídu do 2000 ccm.

Dan Michl byl nejrychlejší ve skupině A před Jaromírem Malým. Celkově  jedenáctý  skončil Dušan Nevěřil a  patnáctý pak Otakar Krámský.

Naopak ne zcela vyšel závod Milanovi Svobodovi, který jej popisuje takto : "Ranní déšť se proměnil ve sněžení, hodinu před začátkem závodu bylo nahoře v cíli 0°C a malá vrstvička rozbředlého sněhu. Po celé dopoledne drobně mrholilo, ale trať byla mokrá jen místy.

Vyrazil jsem na mokrých pneumatikách a první problém jsem zaznamenal hned za průjezdem retardérem. Nevěděl jsem co se děje, trať se zdála suchá a přitom to nepochopitelně klouzalo. Před vracákem u hotelu byla vyvěšena signalizece oleje na trati. Zvolil jsem mírnější tempo a tímto úsekem bez problému projel. V další partii trati již signalizace nebyla, ale i tak jsem jel docela rozumně.

Za vracákem v nájezdu do poslední dlouhé pravé zatáčky jsem patrně najel na olejovou skvrnu, na které se auto roztočilo. Měl jsem štěští, že jsem zůstal na trati aniž bych někde poškodil auto. Do cíle jsem sice dojel, ale s obrovskou ztrátou.

Druhou jízdu jsem vyhrál absolutně o necelé 3 sec před italem Regozou, který se stal vítězem závodu. Tato jízda jen napatrně ovlivnila celkový výsledek závodu, jeli jsme ji jen pro vyzkoušení jízdních vlastností auta. Tak teď naložit a hurá domů......" líčí Svoboda.

Evropský šampionát pokračuje dalším závodem za čtrnáct dní ve Španělsku. Naopak domácí pokračuje již za týden v Náměšti nad Oslavou, kde nyní vrcholí  opravy trati.

Výsledky - absolutní pořadí:

1. Regosa (It./F3000) 4:49,026, 2. Bormolini (It./F3000) 4:55,653, 3. Szász (Maď./F3000) 4:57,578, ...5. Semlbauer (ČR/Opel Lotus 2000) 4:58,341, 11. Nevěřil (ČR/F3000) 5:02,031, 15. Krámský (ČR/Osella BMW) 5:08,860.

........


 
 
Fotogalerie:   BMW M3 Dana Suchého při dubnových testech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose