www.car.cz
 

Deštivé Brno hostilo MMČR na okruzích
     2.5.2006 18:02 - Vladimír Rožánek


Za jarního, deštivého počasí se konal úvodní podnik MMČR v závodech automobilů na okruzích. Tradiční zahájení sezóny tak opět hostil Masarykův okruh během Jarní ceny Brna, která již tradičně na konci Března otevírá okruhovou sezónu.

 

ČP Škoda Octavia Cupu vládl v obou jízdách Adam Lacko a společně s Michalem Matějovským ovládli stupně vítězů, když jeho kolega ze stáje Internet Expres Prima týmu dojel podvakráte druhý. Úspěchem skončila první jízda pro Františka Marhoula, který vybojoval třetí místo, v dlouhém závodě pak získal místo páté, když ho předjel i stájový kolega Brejla. V dlouhém závodě obsadil  třetí místo Erik Janiš a zahambit se nenechal ani další nováček v Octavia Cupu Michael Vorba. Napoprvé skončil pátý a šestý. Druhou jízdu trochu okořenil střetem Oldřich Vaníček a vyfasoval za to 25s navíc.

 

V BMW 1 Challenge odstartoval historicky prvním vítězstvím Jaroslav Honzík Junior. Ovšem, jak se později ukázalo, na vodě se jezdilo Michalu Dolákovi podstatně lépe a své sobotní druhé místo proměnil v neděli ve vítězství s náskokem 28 vteřin. Sobotní třetí místo zbylo na Koellikera a v neděli za Dolákem zabodoval Martin Matzke a opět vystoupil na stupně vítězů i Honzík z Commerz racing. Na startu se sešlo 13 vskutku pěkných BMW.

 

NF1400, neboli divize 3, odstartovala s šestnácti vozy. V sobotu byl nejúspěšnější Igor Lešínský se svou novou zbraní – formulí Van Diemen, druhé místo patřilo Chabrovi s Tomisem a Kout odvezl bronz. V neděli kraloval naopak Loukota, za ním se umístil nováček Horák a třetí místo uhájil s více jak vteřinovým náskokem David Palmi, před Leonardem Valoisem. V neděli se nedařilo Lešínskému a skončil až devátý.

 

Sprint divize 4 do 1600ccm zcela ovládl Jiří Skula. Se škodou Fábia zvítězil s náskokem 1,27min., před druhým Rakušanem Zottlem na Citroenu Saxo a třetí místo patřilo Moravcovi na Pick-upu. Pole doplnily Fiaty Cinquecento, a tak se sešlo slušných 25 vozů.

Sprint nad 1600ccm měl nečekaného vítěze v podobě Petra Vacíka na Ferrari 360. Druhý v mokrém závodě dojel vítěz třídy do 2000ccm Milan Maděryč na Audi A4 ST, třetí pak byl Miro Konopka na vozu Porsche GTR. Překvapivě čtvrtý protnul cílovou pásku Petr Válek na BMW M3, páté místo obsadil Dan Suchý s dalším BMW GTR. Závod však nedokončilo mnoho favoritů – Antonín Charouz, Václav Nimč, Robert Šenkýř, ani Bezák a Roemer na vozech Porsche. Prokleté zůstalo první místo, kdo ho okusil točil se v hodinách, nebo odjel do depa s poruchou. V tréninku se dařilo i Liedlovi na Audi TT DTM, ale závod pro něj skončil jen 28. místem, na vodě to nebylo ono. Desátá v pořadí dokončila také žena Michaela Pešková s Octávií.

 

Vytrvalostní sobotní závod dopadl nejlépe pro posádku Charouz-Nimč-Enge na Mercedesu CLK DTM. Druzí v cíli se radovali Rakušané Gruenhut s Pabelem na Porsche 911 GT3 Cup a úsměv na rtech mohli mít i Robert Šenkýř s Michalem Dolákem na BMW GTR, když porazili obě Porsche s posádkami Horňák-Konopka a Bezák-Studenič. Pěkným šestým místem se blýskli bratři Hajdůškové s prototypem Tatra Ecora V8. Nejlepší posádkou do dvou litrů byla opět dvojice Maděryč-Páral na Audi A4, když o kolo předstihli další Audi A4 v podání pilotů Formana, Šedivého a Matějovského. Ferrari 360 s Vacíkem, Hanelem a Waszkem dojelo tentokrát až dvanácté. Novou posádku vytvořil také Racing Hardware a s vozem Alfa Romeo 147 dojeli na 35. místě Menabde a Flemr. S trochu netradičním okruhovým náčiním závod dokončila polská posádka Ghizzi-Buscema, ta jela na Lancii Delta Integrale a skončila celkově osmnáctá. Šestnáctistovkám dominovala posádka Skula-Kout na Škodě Fábia. Závod nedokončil z favoritů Machánek s Bártou na Porsche a Kačírek s Kusínem na BMW GTR.

 

Další okruhové klání nás čeká již 13.-14. Května na autodromu v Mostě, kde součástí MMČR budou i dva závody prototypů a formulových vozů z Interserie.

Text: Vláďa Rožánek

Foto: Marek Repka

 

 


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna2006 - divize4 vytrvalostní závod, foto Marek Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose