www.car.cz
 

V tabulce BMW 1 Challenge 2006 po prvním dvojzávodu vede Dolák
     3.5.2006 06:36 - tisková zpráva


Také nedělní závod BMW Challenge, který se jel v rámci Jarní ceny Brna na Masarykově okruhu pronásledovala nepřízeň počasí. Vytrvalý déšť a pouhé tři stupně na teploměru, to není pro automobilové závody vůbec nic příjemného. Technikům se však podařilo odstranit sobotní potíže se zamlžováním oken bezezbytku a tak se na startovním roštu objevilo 12 vozů.

Proti sobotě chyběl jen Rakušan Heinz Janits, který musel odcestovat za již dříve kontrahovanými jezdeckými povinnostmi. Druhý trénink, který se konal až v sobotu ráno a byl už za deště, silně zamíchal jezdeckým polem. Až do druhé řady se dostal Kačírek a naopak Matzke, který tvrdě bojoval s virózou, začínal až ze 6.pozice. Pohoršil si také Švýcar Koelliker, který tentokrát vyrážel až z poslední řady a dost brzy musel zapomenout na zopakování sobotní oslavy na stupních vítězů.

V průběhu třinácti ostrých kol se od celého pole oddělil Michal Dolák (Cardo Racing) a napodobil sobotní suverénní vítězství Jaroslava Honzíka jun. (Commerz Racing). O další ze stupňů vítězů se však rozhořel nevídaný souboj. V průběhu závodu se do něj zapojil i Matzke, který se probil na druhé místo. O zelený věnec velice stál také zkušený Petr Kačírek a pokusil se v cílové zatáčce předjet Honzíka. Na mokré trati však dostal smyk a místo pod šachovnicovou vlajku zacouval do svodidel.


První závodní víkend v historii BMW 1 Challenge tedy přinesl úplně všechno, co jsme si mohli přát i čeho jsme se mohli obávat. Slušné jezdecké pole, kvalitní souboje na trati, které umožnila i spolehlivost a očekávaná vyrovnanost vozů a nakonec i první havárie, která se však také obešla bez vážnějších následků.

A to prachmizerné počasí, které všem přítomným trvale kazilo náladu, lze také konec konců brát jako „zostřený“ test technické i psychické připravenosti organizátorů na další podniky tohoto velkoryse koncipovaného seriálu. Ten nejbližší přijde na řadu už o příštím víkendu a pojede se na mosteckém Autodromu.


Neoficiální průběžné pořadí:
1.M.Dolák 180 b., 2.J.Honzík jr. 175 b., 3.M.Kusý 135 b., 4.M.J.Koelliker 130 b., 5.M.Matzke 125 b.

 

PR ( pek)


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006, foto Milan Spurný

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose